Partizan nemoćan u Barseloni: Odlično krenuo, pa potpuno stao!

22.11.2022

21:41

0

Crno-beli pred kraj prvog poluvremena prestali da igraju

Partizan nemoćan u Barseloni: Odlično krenuo, pa potpuno stao!
Kevin Panter i Zek Ledej - Copyright MN Press

Partizan je bio odličan samo u početku meča, ali je iz nekog razloga prestao da igra i na kraju izgubio ubedljivije nego što rezultat pokazuje.

Na kraju meča 9. kola, Barselona - Partizan 79:68 (17:21, 22:11, 25:17, 15:19).

Meč je inače imao jako ružnu uvertiru, jer se Barselona na dan utakmice "setila" da poništi kupljene karte svim navijačima Partizana van sektora namenjenog gostima, što je stotine pristalica crno-belih, koji su kupili karte i platili smeštaj, ostavilo ispred kapija Blaugrane. Nije pomogla ni urgencija predsednika Beograđana Ostoje Mijailovića, Đoan Laporta je rekao - ne.

Sraman i nesportski potez velikana iz Katalonije.

Sa druge strane, vest o armiji crno-belih navijača u Barseloni "mobilisala" je domaće "tifoze", koji su večeras bili bučniji i raspevaniji nego skoro ikad. Odavno se ovakva atmosfera nije čula u Blaugrani.

Što se tiče košarke, Partizan je vrlo dobro počeo, brzo je poveo i čuvao je tu prednost do sredine druge četvrtine.

Do tada su crno-beli bili sjajni u odbrani, a pokrivali su se u napadu, a onda su u drugoj četvrtini vezali nekoliko promašaja, a Barselona pojačala odbranu, tako da su Beograđani još teže dolazili do koša.

U drugih 10 minuta su dali samo četiri poena iz igre, a Barselona je tu preokrenula i povela i nije ispuštala prednost do kraja. Nije uspevao Željko Obradović izmenama da pronađe pravu kombinaciju, a Barselona je igrala sve bolje.

U trenucima kada je Partizan vezivao greške, Barselona je došla do maksimalnih +17, ali je Partizan dva i po minuta pre kraja uspeo da priđe na samo -8. Ipak, snage za preokret nije imao.

Partizan je imao katastrofalno šutersko veče, pošto je iz igre šutirao 19/56, što je malo manje od 34 odsto! Svi su večeras bili slabi, osim Danila Anđušića, koji je ušao u drugom poluvremenu i za 17 minuta je dao 23 poena. Ne bi bilo pogrešno reći da je on spasio Partizan ubedljivijeg poraza.

Osim njega, samo je Džejms Naneli bio "dvocifren" sa 10 poena. On je dobar deo drugog poluvremena presedeo na klupi, baš kao i Kevin Panter, koji je iz igre šutirao 0/5 i upisao samo dva poena sa penala.  On je u igri proveo malo manje od 13 minuta, a Obradović ga je sačuvao za četvrtak i Madrid.

Barselona: Da Silva 5 (10sk), Šanli 8, 5sk, Veseli 4, 5sk, Kalinić 9, 3sk, Satoranski 11, Laprovitola 13, 6as, Higins 7, Tobi 5, Kjurik 3, Jokubaitis 8, 5as, Nadži nije ulazio u igru.

Partizan: Ledej 8, Panter 2, Smailagić 5, Papapetru 4, Eksum 6, Brodzijanski 3, 5sk, Naneli 10, Glas nije ulazio u igru, Lesor 5, 5sk, Trifunović nije ulazio u igru, Anđušić 23, Madar 2.

BLOG UŽIVO:

40. minut: Odbila je Barselona sve napade. Kraj meća - 79:68.

38. minut: Anđušić privodi Partizan na 74:63, dva i po minuta do kraja i napad za crno-bele. Pitanje je da li verujete u čuda... Smailagić daje trojku! 74:66.

36. minut: Izgleda da se predao Partizan ovde... Panter i Naneli sede na klupi u majicama, deluje da se neće više vraćati u igru. Ipak, Anđušić opet pogađa, ne mora biti kraj uopšte - 69:58. Ipak, Kjurik iz svog prvog šuta daje trojku. 72:58.

33. minut: 36/20 – to je odnos skokova u korist Barselone. Uopšte Partizan ne liči na sebe iz prvog poluvremena, a prednost Barselone stalno raste. Obradović mora da traži tajm-aut posle samo dva i po minuta četvrte četvrtine. 69:52.

Kraj treće četvrtine, 64:49.

30. minut: Ništa crno-belima ne ide od ruke, ređaju se greške. Barsa se ponudila čak nekoliko puta, ali Partizan je potpuno van ritma. 64:49.

27. minut: Konačno odbrana Partizana, a onda opet Anđušić! Za tri minuta i 40 sekundi u igri dao je 13 poena. Sada Jasikevičijus traži tajm-aut. 61:49

26. minut: Brodzijanski je debitovao za Partizan. Na drugoj strani Šanli daje koš i dodatno bacanje i to je maksimalna prednost za Barselonu, 59:44.

25. minut: Kalinić beleži novi ofanzivni skok pošto je Laprovitola promašio dva od tri bacanja, a posle ofanzivnog skoka lopta je ponovo došla do njega i on daje trojku za maksimalnih 54:40.

24. minut: Tobi daje dva penala, a Anđušić daje svoju drugu trojku! Ipak, na drugoj strani, to "poništava" Satoranski. 50:40.

23. minut: Lesor konačno postiže koš iz igre za Partizan, ali na drugoj strani Šanli lako rešava napad. Anđušić ulazi u igru i daje tek drugu trojku za crno-bele večeras - 45:37.

22. minut: I opet je Kalinić sam na čeonoj liniji! Barsa prvi put večeras ima dvocifreno vođstvo. Prošlo je tek 70 sekundi, a Obradović mora da zove tajm-aut. 43:32

21. minut: Drugo poluvreme počinje poenima Kalinića, koji kažnjava propust odbrane Partizana, bio je potpuno sam pod košem. 41:32. To je ona najveća prednost Barselone.

Partizan je sjajno igrao odbranu, ali slabo šutira iz igre, tek 9/30. Osim toga, crno-belima veliki problem predstavlja i defanzivni skok - Barselona je dala devet poena iz druge šanse. Biće da je opet "dekoncentracija", kako je to govorio Željko Obradović, jer su crno-beli definitivno pokazali da mogu ne samo da igraju protiv Barselone, već i da je pobede.

Treba pomenuti i da je Blaugrana večeras mnogo bučnija nego inače, pročulo se po gradu o brojnim navijačima Partizana. Veliki deo njih je ostao ispred hale, ali oni koji su unutra ne prestaju da pevaju. 

Kraj prvog poluvremena, 39:32

20. minut: Tri uzastopna poseda imala je Barselona, uopšte nije mogla da dođe do skoka, a onda Barsa odlazi na +9. Ipak, Ledej zakucava, pa hvata defanzivni skok, ima vreme do kraja četvrtine. 39:32. Kraj četvrtine.

19. minut: Šanli je dao oba penala i to je najveća prednost Barselone do sada 36:30. Odmah potom je Eksum napravio faul u napadu, a Žoc dobio tehničku. Ne valja... 37:30.

18. minut: Sada i Barselona igra dobru odbranu, što dodatno otežava Partizanov večeras problematični napad, a Da Silva vraća prednost Barseloni. Obradović je odavno zvao tajm-aut, čeka se prekid. Laprovitola daje koš i vreme je za minut odmora. Ovo je najveća kriza Partizana večeras. 34:30

16. minut: Igra se koš za koš, odnosno koš za penale. Higins daje trojku, a Naneli pogađa sva tri .penala. Nema Partizan promašaj u toj kategoriji večeras. 29:30.

15. minut: Ledej sa penala vraća prednost Partizanu, ali Abrines pogađa trojku za minimalno vođstvo Barselone. Ipak, Papapetru je iznudio novi faul i nove penale za crno-bele: Bez greške je učinak grčkog reprezentativca, Beograđani su bez promašaja sa penala danas. Partizan vodi, 26:27.

14. minut: Partizan baš loše šutira, što koristi Barselona i pravi mini-seriju za izjednačenje - 23:23. Obradović mora da zove tajm-aut.

13. minut: Jokubaitis smanjuje prednost, a Partizan samo promašuje šuteve, sada je Smailagić promašio zakucavanje. Nadamo se da to neće uticati na samopouzdanje, jer je odbranu koju crno-beli igraju zaista dobra. 19:23

11. minut: Druga četvrtina počinje košem Ledeja i Partizan ponovo ima +6. Jako dobru odbranu igraju crno-beli, mada su imali dva promašena šuta, od čega je jedan bio "eli up" iz kontre. 17:23

Kraj prve četvrtine, 17:21

10, minut: Eksum pogađa oba penala, pa je onda Panter precizan sa linije za slobodna bacanja. Sjajno crno-beli igraju odbranu, opet kontra i Ledej zakucava! 15:21! Mora Jasikevičijus da zove tajm-aut. Još 51 sekund do kraja četvrtine...

 

 

8. minut: Ledej, pa Eksum pogađaju i dovode Partizan u prvo vođstvo posle 4:2. Satoranski odmah odgovara - 15:15, ali sada su crno-beli u naletu.

7. minut: Ušao je Panter u igru, Naneli prodire i polaže za izjednačenje, ali Kalinić odgovara. Velika borba, 13:11

6. minut: Šutira se dosta trojki - Papapetru promašuje, Tobi pogađa, pa Naneli smanjuje prednost. Naneli pravi prvi faul na meču uopšte, 4 minuta i 52 sekunde od početka meča. Malo konfuzije sada u redovima Partizana kad je napad u pitanju. Vreme je za televizijski tajm-aut. 10:9.

4. minut: Barsa je preokrenula od 2:4 do 7:4, ali Partizan pokazuje karakter, posle ofanzivnog skoka i ekstra poseda, Naneli daje trojku - 7:7.

3. minut: Prva trojka na ovoj utakmici - Kalinić za 5:4

1. minut: Madar daje prvi koš na meču, Satornaski vraća. 2:2.

1. minut: Počela je utakmica, ovo su stratne postave:

Barselona: Laprovitola, Tobi, Šanli, Satoranski, Kalinić
Partizan: Papapetru, Ledej, Naneli, Madar, Lesor

- Brodzijanski je tu, Smailagić takođe, ali je Partizan večeras bez Tristana Vukčevića.

- As Barselone i jedan od najomiljenijih ljudi i u Srbiji i u Crnoj Gori, Nikola Mirotić probao je da uvede neke navijače Partizana. Uspeo je sa par njih, ali nije mogao previše. Svaka čast, ljudina kao i uvek.

- Oni glasno pevaju ispred kapija koje vode ka ulazima u halu:

- Barselona nije zaboravila svog nekadašnjeg igrača Dantea Eksuma. Njemu je legenda i sada ambasador kluba, kao i ambasador NBA Odi Noris uručio prigodan poklon. "Uvek si dobro došao ovde, Dante":

- Strateg Partizana Željko Obradović bio je trener Šarunasu Jasikevičijusu u Panatinaikosu. U prvom mandatu su osvojili Evroligu, tri grčke titule i dva kupa, a u drugom jedan kup. Dugo se poznaju i veliki su prijatelji, što se moglo videti i po srdačnom susretu.

- Đoan Laporta se direktno obratio predsedniku Partizana Ostoji Mijailoviću porukom: "Izvinite, ali ne". To znači da će Grobari večeras biti samo u sektoru za gostujuće navijače Blaugrane.

- Meč je imao ružnu uvertiru: Barselona je odlučila da poništi karte svim navijačima Partizana van sektora namenjenog pristalicama gostiju, što je izazvalo reakciju kluba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike