Pokuševski "zalepio" Moranta za tablu, Jović išao u teretanu, ali moraće na dodatne treninge (VIDEO)

19.11.2022

07:12

0

Dvojica mladih srpskih igrača oduševljavali Ameriku svojim potezima

Pokuševski "zalepio" Moranta za tablu, Jović išao u teretanu, ali moraće na dodatne treninge (VIDEO)
Aleksej Pokuševski - Copyright Profimedia

Majami, sa skraćenim rosterom desetkovan koronavirusom, nije mogao više od poraza od Vašingtona nakon produžetka - 107:106.

Nikola Jović je pružio još jednu sjajnu partiju. Posle 13 poena ubačenih Torontu, sinoć je bio fenomenalan, jer je protiv iskusnijih i snažnijih igrača kao što je Kristaps Porzingis uspeo da postigne 18 poena i da uhvati još pšest lopte uz sasvim solidan učinak u odbrani koji se nije mogao predstaviti statističkim parametrima.

Ipak, vidljiva je razlika u njegovom nastupu tokom prvog poluvremena kada je imao snage i kada je iscrpljen nastavio da igra u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu je postigao 15 poena, u nastavku je samo još tri puta ubacio u koš rivala i to sa slobodnih bacanja posle faula u šutu za "trojku", a u samoj završnici nije ga bilo zbog nedostatka snage.

Taj detalj ostaje da se dorađuje u budućnosti kako bi što više bilo ovakvih poteza:

 

 

Aleksej Pokuševski je sve svoje poene postigao tokom prve četvrtine, jer ga u nastavku nije bilo u igri zbog povrede. Uprkos svemu, ostaće zapamćena njegova "banana" za Moranta koju je zalepio za tablu.

 

 

Po njegovom izlasku iz igre raspucao se na strani domaćina američki Srbin Džon Končar, koji je za 29 minuta postigao 19poena, imao još deset skokova i dve asistencije.

BONUS VIDEO:  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike