(KRAJ) Partizanova drama sa tužnim krajem, Nikolić uz zvuk sirene srušio crno-bele

30.10.2020

20:08 >> 23:49

0

Autor: Adam Štulić

Prvi derbi nove sezone ABA lige pripao Budućnosti

(KRAJ) Partizanova drama sa tužnim krajem, Nikolić uz zvuk sirene srušio crno-bele
Copyright MN Press

Trojkom Danila Nikolića uz zvuk sirene, Budućnost je posle dva produžetka savladala Partizan u prvom ovosezonskom regionalnom derbiju – 101:99.

DRUGI PRODUŽETAK

22.23′ – KRAJ

U poslednje 62 sekunde se ulazi nerešenim rezultatom posle izgubljene lopte Kobsa (greška u vođenju). Jaramaz promašuje flouter, a 18 sekundi pre kraja, na isteku napada, Ivanović poentira sa poludistance preko Erika Mike. Posle tajm auta Šćepanovića, Mekintajer pogađa trojku iz step beka sekund i tri desetinke pre kraja, Partizan vodi 99:98. Mijović traži tajm aut. Danilo Nikolić pogađa trojku uz zvuk sirene za pobedu i veliko slavlje košarkaša Budućnosti.

22.16′ – MEKINTAJER VRAĆA PARTIZAN

Kobs pogađa dva slobodna bacanja, a Jaramaz na drugoj strani poentira iz polaganja. Ivanović promašuje s poludistance preko Mike, a plejmejker Budućnosti potom šalje Mekintajera na liniju penala. Minut i 23 sekunde pre kraja produžetka rezultat je izjednačen posle dva precizna šuta Partizanovog Amerikanca.

22:12′ – IVANOVIĆ I KOBS VODE BUDUĆNOST DO PREDNOSTI

U prvom napadu u drugom produžetku Ivanović pogađa trojku za Budućnost, posle čega Mekintajer postiže brze poene. Kobs čuva gostima plus tri, a potom Apić šalje Mekintajera na liniju penala i završava meč zbog petog faula. Partizanov Amerikanac pogađa oba slobodna bacanja, Budućnosot vodi 91:90 u 47. minutu. Kobs pogađa trojku, a Mika ubacuje nove poene iz reketa rivala. Izlazi lopta iz obruča posle šut Mekintajera za tri poena, pošto su crno-beli prethodno odbranili napad. Budućnost vodi 94:92, dva minuta i 11 sekundi pre kraja drugog produžetka.

PRODUŽETAK

22.06′ -IGRAĆE SE DRUGI PRODUŽETAK

Na izgubljenu loptu Mekintajera (pogrešno dodavanje) izgubljenom loptom odgovara Apić (koraci). Dangubić promašuje otvorenu trojku iz ćoška, Popović na drugoj strani promašuje flouter. Erik Mika pogađa dva bacanja, Partizan ima plus dva pred poslednjih 60 sekundi prvog produžetka. Partizan u finišu pada na segmentu koji im je bio najjače oružije tokom meča. Budućnost hvata dva vezana ofanzivna skoka, posle kojih Nikolić postiže lake poene u reketu. Erik Mika na drugoj strani tađe lako poentira i donosi crno-belima plus dva 25 sekundi pre kraja. Apić zakucava 14 sekundi pre kraja, a Jaramaz potom gubi loptu. Igraće se drugi produžetak – 86:86.

21.58′ – IZJEDNAČENO POSLE DVA MINUTA

Obe ekipe promašile su uvodne napade u dodatnih pet minuta. Pejdž pravi četvrti faul i šalje Kobsa na liniju penala. Američki bek je oba puta precizan. Mekintajer odlično asistira Jaramazu, koji lako poentira na obruču Budućnosti, a posle osvojene lopte Kodi Miler Mekintajer u kontri poentira za vođstvo Partizana – 82:80, 42. minut. Mozli pravi petu ličnu grešku, Ivanović ubacuje dva penala za izjednačenje.

ČETVRTA ČETVRTINA

21.53′ – MOZLI PROMAŠIO POBEDU, ALI DONEO PRODUŽETAK

Crno-beli ponovo gube loptu, ali na njihovu sreću Šehović promašuje šut za tri poena. Rid faulira Jaramaza, i njemu je peti prekršaj, 30 sekundi pre kraja, posle dva ubačena bacanja Jaramaza, Partizan ima poen prednosti – 77:76. Mijović traži tajm aut. Zbog igranja nogom Jaramaza Budućnost je imala poslednji napad. Kobs je promašio, ali je Apić uhvatio ofanzivni skok, asistira Danilu Nikoliću, koji četiri sekunde pre kraja postiže svoj 16. poen na meču i vraća prednost gostima. Šćepanović traži tajm aut, posle kojeg se Nikolić faulira Mozlija dve sekunde pre kraja. Centar Partizana je promašio prvo bacanje, drugi put je bio precizan. Ivanović je zamalo pogodio trojku s više od pola terena, igraće se produžetak.

21.45′ – DRAMA U FINIŠU, BUDUĆNOST PONOVO VODI

Ivanović je postigao svoje nove poene, na drugoj strani je Nikola Janković bio polovično uspešan s linije penala, posle čega je faulirao Rida, koji sa istog odstojanja na drugoj strani pogađa oba puta. Posle promašene trojke Mekintajera, Rid zakucava na asistenciju Kobsa i smanjuje vođstvo Partizana na samo jedan poen – 75:74, 38. minut. Šćepanović traži tajm aut, posle kojeg Pejdž, pa Jaramaz ne postižu poene sa distance, što poenima iz reketa kažnjava Edžim za novo vođstvo Budućnosti 76:75, 39. minut. Crno-beli nisu uspeli da upute šut ka košu za 24 sekunde, a Edžim pravi faul u napadu i završava meč zbog pete lične greške.

21.39 – BUDUĆNOST POSTIŽE POENE POSLE ŠEST MINUTA

Posle šest minuta bez koša Ivanović pogađa sa poludistance i prekida seriju Partizana 16:0. na poene Jaramazaa iz floutera, ubačenom trojkom odgovara Edžim, koji potom pravi četvrti faul i šalje Dangubića na liniju penala. Košarkaš Partizana je bio polovično uspešan, crno-beli na polovine četvrtog kvartala vode 72:68. Još jedna sjajna odbrana i osvojena lopta košarkaša Partizana, koja nije materijalizovana zbog faula u napadu Mekintajera. Ono što je propustio Amerikanac, nije Jaramaz, koji osvaja loptu i u kontranapadu postiže svoj 18. poen na meču – 74:68, 37. minut.

21.35′ – TRAJE SERIJA CRNO-BELIH

Ni posle tajm auta Mijovića gosti ne mogu da dođu do poena. Košgeterski post Budućnosti traje više od pet minuta, a Zagorac na drugoj strani to ne koristi da uveća vođstvo, pošto je promašio trojku. Posle faula u napadu Rida, Mekintajer pogađa svoje prve poene na meču. Odlična odbranq crno-belih, naterali su Kobsa da šutne trojku preko Mozlija na isteku napada, a posle promašaja Mekintajer se izborio za dva slobodna bacanja, koje je pogodio za vođsđtvo domaćih – 69:63 u 34. minutu.

21.28′ – PARTIZAN VODI PRVI PUT NA MEČU

Četvrti kvartal je otvoren s dva ubačena bacanja Jaramaza, Partizan dugo rezultatski nije bio bliži Budućnosti – 63:62, 31. minut. Imali su crno-beli napad da povedu, ali je Gordić promašio težak šut s poludistance. Rid pravi grešku u koracima, a Gordić posle dvojke promašuje ceo koš i prilikom šuta za tri poena. Posle promašaja Rida crno-beli imaju i treću priliku da dođu do vođstva. Jaramaz pogađa trojku, Partizan prvi put na meču ima rezultatski plus, posle serije 12:0 na kraju treće i početku četvrte četvrtine – 65:63, 32. minut.

TREĆA ČETVRTINA

21.22′ – KRAJ TREĆE DEONICE

Ušli su crno-beli u seriju grešaka, nije pomogao ni tajm aut Vlade Šćepanovića, pa Budućnost s linije penala (Nikolić i Apić ubacili po dva bacanja) dolazi do prve dvocifrene prednosti na meču – 63:53 u 28. minutu. Gordić postiže veoma važnu trojku za Partizan i prekida seriju gostiju 6:0, a posle odbranjenog napada Zagorac u kontranapadu postiže lake poene za minus pet. Kobs promašuje trojku posle tajm auta Mijovića, Zagorac na drugoj strani nije precizan s poludistance, ali se ubrzo ispravio, posle sjajne defanzive Partizana presekao je napad gostiju i u kontri položio za samo minus tri crno-belih pred poslednji desetominutni period.

21.10′ – PARTIZAN IZDRŽAO NALET BUDUĆNOSTI

Imali su gosti priliku da odu na dvocifreni plus, nisu je iskoristili, pa je Rade Zagorac sjajnom minijaturom na isteku prve polovine trećeg kvartala održao Partizan u dostižnom zaostatku. Posle Radetove trojke, pre koje je Stefan Janković poentira posle ofanzivnog skoka, crno-beli su na minus pet – 55:50, 25. minut. Posle dva ubačena bacanja Kobsa, Nikola Janković postiže poene posle ofanzivnog skoka. Crno-beli su osvojili loptu, Dangubić je fauliran u pokušaju da zakuca, a s linije penala je bio polovično uspešan. Budućnost u 27. minutu vodi 57:53.

21.02′ – GOSTI ČUVAJU PREDNOST NA POČETKU TREĆE DEONICE

Posle poena Kodija Milera Mekintajera na otvaranju trećeg kvartala, Danilo Nikolić vezuje pet poena za plus osam Budućnosti – 51:43. Potencijalni problem za crno-bele je treći prekršaj Erika Mike u 22. minutu.

DRUGA ČETVRTINA

20.47′ – KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Na poene Jaramaza iz prodora, sa dva ubačena slobodna bacanja odgovara Kobs, Gordić je na drugoj strani sa istog odstojanja bio polovično uspešan, a posle dobre odbrane crno-belih, nekadašnji reprezentativac BiH nije uspeo da poentira iz prodora. Poenima Kobsa sa poludistance (16 posle prve dve četvrtine) završeno je prvo poluvreme koje je pripalo Podgoričanima – 46:41.

20.41′ – BUDUĆNOST TROJKAMA ODRŽAVA PREDNOST

Mini seriju Jaramazaa od 5:0 trojkom prekida Šehović. Na drugoj strani je Pejdž promašio šut van linije 6.75, posle čega Šehović ubacuje svoju treću trojku iz isto toliko pokušaja. Posle šest vezanih poena kapitena Budućnosti, Zagorac pogađa dva slobodna bacanja, Podgoričani vode 39:35 u 18. minutu. Posle odbranjenog napada, Mozli poentira u reketu rivala, Petar Mijović traži poslednji tajm aut u prvom poluvremenu, posle kojeg Edžim ubacuje trojku, šestu za Budućnost iz 12 pokušaja – 42:37.

20.37′ – JARAMAZ GURA CRNO-BELE

Koliko dobar posao crno-beli rade u ofanzivnom skoku, toliko problema imaju s linije penala. Posle dva vezana promašena bacanja Mekintajera, trentno su na 3-8. Jaramaz u kontranapadu prekida prazan hod Partizana. Von je promašio dva vezana šut za tri poena, a Jaramaz posle dvojke pogađa i trojku za novo izjednačenje – 33:33, 17. minut.

20.32′ – BUDUĆNOST ODBILA NALET PARTIZANA

Sjajan posao crno-beli rade u ofanzivnom skoku, posle osmog ekipnog u dosadašnjem toku meča, Dangubić se izborio za dva slobodna bacanja. Bio je košarkaš Partizana polovično uspešan i posle 13 minuta igre Budućnost vodi 29:28.  Posle sjajnog zakucavanja Apića, Pejdž je na drugoj strani promašio flouter, a centar Podgoričana iz ofanzivnog skoka popravlja promašaj Vona. Već u narednom napadu Apić pravi treći prekršaj, pošto prethodni nije dobro zagradio Nikolu Jankovića – 33:28, 15. minut.

20.25′ – CRNO-BELI DOBRO OTVORILI DRUGU DEONICU

Apić je poenima uz faul otvorio drugi period, ali je promašio dodatno bacanje, posle čega je sjajno zakucao Nemanja Dangubić. Na trojku Šehovića, ubačenim šutem van linije 6.75 odgovorio je Pejdž, da bi posle dobre odbrane Gordić na drugoj strani položio loptu u koš za izjednačenje 27:27, 12. minut. Mijović traži tajm aut, posle kojeg Apić dolazi do poena pod košem Partizana.

PRVA ČETVRTINA

20.18′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Imali su crno-beli dva napada da, barem dođu do izjednačenja, a kada su ih propustili Kobs ih je kaznio poenima uz faul i ubačenim dodatnim bacanjem. Američki bek je u prvoj deonici postigao 12 poena. Prva deonica je završena poenima Gordića uz faul, ubacio je plejmejker crno-belih i dodatno bacanje. Posle prvih  10 minuta Budućnost vodi 22:20.

20.11′ – MIKA DOBRO UŠAO U MEČ

Mika košem s poludistance prekida mini seriju gostiju 5:0. Centar Partizana postiže nove poene, ovoga puta posle ofanzivnog skoka – 13:10, 6. minut. Kobs pogađa s poludistance, a Dangubić ubacuje trojku na drugoj strani. Kobs ubacuje nove poene s poludistance, Budućnost vodi 17:13 u 8. minutu. Stefan Janković poentira na pod košem Budućnosti, ali crno-beli nemaju rešenja za Kobsa, koji postiže svoj deveti poen. Stefan Janković poentira posle ofanzivnog skoka uz faul, promašuje dodatno bacanje, crno-beli su na minus dva – 19:17, 9. minut.

20.05′ – BUDUĆNOST BOLJA NA POČETKU

Na lake poene Edžima, prvom trojkom za Partizan odgovara Rade Zagorac, posle četiri minuta igre Budućnost vodi 8:6. Rid je polovičan s linije penala, crno-beli brzopleto gube loptu posle čega centar Budućnosti u kontri zakucava – 11:6, 4. minut. Šćepaanović traži tajm aut, posle kojeg Jaramaz promašuje otvoren šut za tri. Rid postiže nove lake poene pod košem crno-belih.

20.00′ – POČETNE PETORKE

PARTIZAN: Mekintajer, Jaramaz, Zagorac, Tomas, Mozli.

BUDUĆNOST: Popović, Kobs, Edžim, D. Nikolić, Rid.

Posle promašaja Tomasa s poludistance, Kobs pogađa prvu trojku na meču. Jaramaz polaže za prve poene crno-belih na meču. Posle promašaja, Rid faulira na drugoj strani Tomasa, koji pogađa jedno od dva slobodna bacanja za prvo izjednačenje na meču – 3:3, 2. minut. Danilo Nikolić pogađa trojku iz kornera.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike