Naslednik Peđe Stojakovića doneo jednu od najvažnijih odluka: Amerikanci objavili veliku vest!

07.11.2022

22:45

0

Autor: 24sedam

Mladi košarkaš izabrao koledž

Naslednik Peđe Stojakovića doneo jednu od najvažnijih odluka: Amerikanci objavili veliku vest!
Andrej Stojaković - Copyright Profimedia

Mesecima unazad mladi košarkaš srpskih korena Andrej Stojaković privlači pažnju američkih medija posvećenih kraljici igara. Sin legendarnog reprezentativca Predraga Stojakovića bio je na meti najprestižnijih tamnošnjih koledža, a u ponedeljak je doneo jednu od najvažnijih odluka u svom životu.

Mladić koji ima pravo nastupa za srpsku i grčku nacionalnu selekciju odlučio je da školovanje i karijeru nastavi na Univerzitetu Stenford!

Prestižni i jedan od najpriznatijih koledža u SAD, poznat po tome što je u njegovim klupama sedelo čak 20 nobelovaca, dobio je bitku za Stojakovićevo poverenje u konkurenciji takođe poznatih UCLA, Oregona, Teksasa…

- Najbolja košarkaška, ali i akademska odluka. Bio je dug proces, upoznao sam puno ljudi i sjajnih trenera. Posle razgovora sa familijom, zadovoljan sam odlukom koju sam doneo. Hvala mojim roditeljima, trenerima koji su radili sa mnom – rekao je mlađani Stojaković (17).

Nastupajući za srednju školu "Jesuit High" naslednik legendarnog šutera i Ol star košarkaša imao je učinak od nešto više od 25 poena i 9.3 skokova po meču, a njegovim angažovanjem Stenford je skočio sa 52. na 22. mesto na nacionalnom nivou.

Sam Andrej označen je kao potencijal sa pet zvezdica i rangiran je kao 21. igrač u zemlji, te najbolji četvrti u državi Kalifornija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike