KRAJ: Crvena zvezda-Žalgiris 69:75

13.10.2020

16:30 >> 19:00

0

Crveno-beli izgubili od litvanske ekipe u Beogradu

KRAJ: Crvena zvezda-Žalgiris 69:75
Copyright MN Press

Crvena zvezda nije uspela da nastavi pobednički niz. Posle pobeda protiv Cibone, Baskonije i Borca su doživeli poraz.

Žalgirsi je slavio u Beogradu – 69:75 (19:19, 14:20, 27:23, 9:13).

Ključ je bio slaba igra u napadu srpskog tima, mučili su se da pronađu put do koša, dva puta su imali duži prazan hod i nisu uspevali da postignu poene. U poslednjoj četvrtini su dali samo devet poena, a skoro sedam minuta im je trebalo da prekinu “prazan hod”.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – POBEDA ŽALGIRISA

Hol promašuje šut za izjednačenje, Lekavičijus je fauliran, dao je oba penala. Obradović reaguje tajm-autom (67:71). Volden je krenuo na prodor, promašio, Hejs je uhvatio loptu, Lojd je napravio faul, a Grigonis je sa linije penala bio siguran i tako je stavio tačku na meč. Lojd je pokušao brzom trojkom, nije uspeo, a Hejs je iznudio faul Lojda, a Volden postavlja konačan rezultat – 69:75.

39′ – ZVEZDA SE VRATILA

Hol je konačno uspeo da dođe do novog koša, sa poludistance je pogodio, bio mu je to drugi pogodak u šutu za dva poena, tajm-aut traži Žalgiris (67:69).

38′ – KONAČNO POENI

Skoro šest minuta Zvezda nije uspela da postigne poene. Konačno je to prekinuo Lojd posle prodora (64:69). Odlično je odigrao u odbrani, Jokubaitis promašio, Volden je uhvatio loptu i faulirao Voldena koji je bio polovičan sa penala (65:69).

36′ – PREVIŠE PROMAŠAJA

Ne uspevaju ni jedni ni drugi da pronađu ritam u napadu. Jnakunas sprečava kontru faulom, a sudije odlučuju da pogledaju da li ima elemenata za nesportsku (62:69). Posle gledanja snimka su odlučili da nema elemenata za to, već da  je običan faul.

34′ – MUKE ZVEZDE U NAPADU

Muči se Zvezda u napadu. Lojd je pokušao da bude taj iks faktor, nije uspeo da pogodi. Jokubaitis je za to vreme dao trojku (62:69).

32′ – ŽALGIRIS ČUVA VOĐSTVO

Posle dva minuta igre u poslednjem kvartalu Žalgirsi čuva prednost (62:66).

30′ – MINIMALNA PREDNOST GOSTIJU

Dobra igra Zvezde, pre svega u odbrani, Volden se dobro postavio, Rubit napravio grešku u koracima. Šut Hola izlazi iz koša, Kuzmić se bori, donosi novi napad, Simonoviću lopta ispada iz ruke, Kuzmić ne uspeva da ispravi. Rubit poentira iz teške pozicije, Hol ne uspeva da pogodi sa pola terena (60:62).

28′ – LAKI POENI HOLA

Video je Hol prolaz u reketu i došao do lakih poena u reketu (58:56).

26′ – ZAKUCAVANJE LOJDA!

Sjajni Davidovac je nastavio da pogađa, dao je 11 poena u trećoj četvrtini, Lojd je primio loptu, fintirao šut, a onda ušau u reket i sjajno zakucao. Lekavičijus daje trojku, Lojd uzvraća istom merom (54:52).

24′ – TREĆA LIČNA LAZIĆA

Davidovac promašuje trojku. Lazić pravi treću ličnu, menja ga Dobrić. Jokubaitis pravi grešku i šalje loptu u aut. Davidovac je polovičan sa penala, Hejs daje trojku (44:45).

22′ – SJAJNI DAVIDOVAC

Daje Davidovac trojku, pa posle toga uspeva da pogodi uprkos nesportskoj ličnoj greški Lovernja. Daje dodatno slobodno bacanje, da bi u novom napadu Volden poentirao posle prodora. Tajm-aut gostiju (43:42).

21′ – TROJKA HEJSA

Dobra odbrana Zvezde, ali Hejs pogađa torjku. Davidovac upisuje prve poene u meču (35:42).

OBRADOVIĆ VIDEO GREŠKE

U pauzi između dva dela je Saša Obradović imao šta da kaže.

– Previše poena smo primili iz „pik en rola“; moramo da promenimo neke situacije da bismo pobedili. Neohpodno je da budemo mirniji u napadu, previše nekih tehničkih grešaka pravimo – jasan je Obradović.

20+’ – PODRŠKA GUDURIĆA

Na tribinama u “Pioniru” je i bivši igrač Zvezde, sada košarkaš Memfisa, Marko Gudurić.

20′ – PREDNOST GOSTIJU NA POLUVREMENU

Posle prvih 20 minuta Žalgiris vodi u Beogradu. Zvezda oko pet minuta nije uspevala da pronađe put do koša. Loš niz je prekinuo Lojd sa linije penala (33:38). Geben sa penala postavlja konačan rezultat u prvom delu (33:39). Voldenov pokušaj je izblokiran.

19′ – PRAZAN HOD ZVEZDE

Zvezda se muči da dođe do rešenja u napadu. Još od zakucavanja Rita nisu uspeli da postignu koš. Lojd uzima loptu, pokušava to da prekine. Krenuo je u prodor, Ana Panter pokazuje da je napravio gršeku u koracima. Potom Grigonis pravi faul u napadu.

17′ – LOVERNJ PROBLEM ZA ZVEZDU

Lovernj skokovima u napadu donosi svom timu nove šanse, potom poentira pod faulom i pogađa dodatno slobodno bacanje (31:36).

16′ – TREĆA LIČNA KURIDŽE

Prvi problemi za Zvezdu. Kuridža je faulirao Lovernja i dobio treću ličnu. Francuz je bio polovičan sa penala. Volden ne uspeva da pogodi, a Lovernj pravi probleme Zvezdi u reketu. (31:33).

15′ – OBRADOVIĆ TRAŽI TAJM-AUT

Žalgiris koristi svaku grešku Zvezde da poentira u reketu. Obradović traži tajm-aut. Nešto lošiji početak napada, ali Rit rešava to zakucavanjem (31:32).

14′ – ŽALGIRIS VODI

Volden pogađa trojku, a Žalgiris nastavlja da pogađa u reketu. Geben je postigao lake poene u reketu. Vasturija zatim daje trojku (29:30).

12′ – LEKAVIČIJUS RAZIGRAN

Glavni igrač Žalgirisa do sada je svakako Lekavičijus. Dao je devet poena, bez promašaja iz igre. Kuzmić se odlično snalazi na drugoj strani i uspeva da poentira iz teške situacije (24:23).

11′ – LOJD RASPOLOŽEN

Odlična akcija za Lojda koji ostaje sam na šutu za tri i to surovo kažnjava. Rubit poentira sa poludistance (22:21).

10′ – NEREŠENO POSLE PRVE DEONICE

Hol dolazi do pozicije i pogađa trojku za izjednačenje (17:17). Kuridža je fauliran, dao je oba penala, da bi posle ukradene lopte Simonović promašio zicer, a Lekavičijus poentira posle prodora, a trojka Hola uz zvuk sirene nije bila ni blizu (19:19).

8′ – TROJKA DOBRIĆA

Žalgirisovu seriju prekida Dobrić trojkom. Jokubaitis pravi dobar potez i pogađa na drugoj strani. Ponovo Ana Panter sudi faul, ovog puta Kuridži. Jankunas daje oba slobodna bacanja i donosi gostima prvu prednost na meču (14:15).

7′ – ŽALGIRIS UZVRAĆA

Lojd je u seriji, daje nove poene. Jokubaitis pogađa, da bi potom Ana Panter pokazala da je Rit napravio faul u napadu. Volden nije stigao da pokrije Lekavičijusa koji pogađa za tri. Obradović reaguje tajm-autom (11:9). Rit je napravio novi faul, Kuzmić je ekspresno vraćen na parket. Grigoni pogađa oba penala (11:11)

5′ – DOBRA IGRA CRVENO-BELIH

Hol ide na prodor, gradi sebi poziciju za šut i pogađa. Grigonis ponovo nateran na težak šut. Volden ,Davidovac i Rit su ušli na parket, izašli su Lazić, Kuzmić i Hol. Rit promašuje trojku, Lovenrj koristi snagu i pogađa preko Rita. Na polovini prve deonice Zvezda vodi (9:4).

3′ – ŽALGIRIS PREVIŠE AGRESIVAN

Krenuo je Žalgiris od prvog minuta sa agresivnom igrom u odbrani. Vasturija je brzo zaradio dve lične, zamenio ga je Jokubaitis, potom je Grigonis faulirao Lazića koji daje oba penala. Postavila je Zvezda zid u odbrani, naterali Grigonisa na šut iz nemoguće pozicije (7:2).

2′ – SAVRŠEN START

Zvezda je započela meč odlično. Posle trojke Lojda Kuzmić je postigao lake poene u reketu (5:0). Grigonis to prekida poenima (5:2).

1′ – UTAKMICA POČELA, FAUL LAZIĆA

Utakmica je počela Zvezdinim neiskorišćenim napadom, da bi potom prvo Lazić, pa Kuzmić napravili faulove, Lovernj je napravio dobar potez, nije pogodio. Lojd nastavlja seriju, daje prvu trojku na meču (3:0).

18:56′ – STARTNE PETORKE

Zvezda počinje meč u petorci Hol, Lojd, Lazić, Simonović, Kuzmić, dok Žalgiris kreće sa postavom Valkup, Hejs, Vasturija, Grigonis, Lovernj.

18:40′ – ZAGREVANJE

Igrači se zagrevaju i pripremaju za početak susreta.

18:33′ – NAJAVA SUSRETA

Crveno-beli su na zanimljiv način najavili večerašnji duel. Izdvojili su najbolje poentere ekipa (Lojd, Hol i Volden sa jedne odnosno Grigonis, Lovernj i Milaknis sa druge strane), uz naglasak na dvoboj Lojda i Grigonisa kao ključni duel u meču. Takođe, tu su i neki sjajni potezi ekipa sa prethodnih evroligaških mečeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike