Obradović podigao ton: Bože me sačuvaj! Potura se neka priča, a ja to nikad nisam radio!

18.10.2022

21:23

0

Trener Partizana ocenio šta su uzroci dramatičnog poraza, ali je govorio i o drugim stvarima

Obradović podigao ton: Bože me sačuvaj! Potura se neka priča, a ja to nikad nisam radio!
partizan (2) - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Partizan je ponovo izgubio neizvesnu završnicu u Evroligi, drugi put uzastopno, a Željko Obradović je otkrio nekoliko stvari zbog kojih je tim pretrpeo poraz.

Pitali su ga novinari i za eventualna pojačanja i dobili odgovor – "Bože sačuvaj!"

- Prvo da zahvalim svim našim ljudima na neverovatnoj atmosferi. Naravno, vrlo, vrlo nam je žao zbog njih kako smo završili utakmicu. Čestitam Milanu, odigrali su jako pametno završnicu i zato su je dobili – rekao je Obradović, pa nastavio:

- Rekao sam da je utakmica odlučena onog trenutka kad smo vodili, ali je nismo prelomili. Odigrali smo neverovatno lošu selekciju napada, četiri napada za redom smo išli na koš, a nismo iskoristili. Pre toga, kada smo igrali u prvom poluvremenu, opet ista boljka kao ranije. Pokušavam da uradim na istu temu i da im objasnim šta znači korišćenje faula, pogotovo kada nisi u bonusu. To je veliko oružje pametnim igračima, mi to ne radimo, to je veliki problem. Završili smo prvo poluvreme, oni su dali tri poena, a nisu bili u bonusu. Prodate lopte, lopte koje nismo šutnuli na koš. Te greške se plaćaju protiv ekipa kao što je Milano, za koji sam rekao da je pravljen da ide na "fajnal for".

Tu se nije zaustavio, već je dodao:

- Sigurno da ovo nije maksimum. Sigurno možemo bolje, ali šta je tu je. Čestitke Milanu, pametno su odigrali.

Neki igrači su sve vreme bili u kontra ritmu i ništa praktično nisu uradili, ali Obradović nije hteo da ih izdvaja.

- Ja pokušavam da sve što imam da kažem, timu kažem na treningu, u svlačionici, na video-sastanku i na terenu. Ja uvek stojim iza igrača. Sve analize za nas ostaju interno, šta je i kako radio. Ne radi se o jednom igraču, radi se o timu. Sad je najvažnije u ovom trenutku da se sve zaboravlja i da se okrenemo sledećoj utakmici. Sad nas čeka Virtus. Ima 60 utakmica u sezoni, ovo je šesta. Ostalo je još 54. Radićemo, pa ćemo da vidimo dokle možemo da dođemo. Hvala publici, zaista sam impresioniran.

Nema Avravmovića i Smailagića, Glas još nije u takmičarskoj formi, traži li Partizan pojačanje?

- Da vam kažem nešto, ja od letos čitam po novinama ne znam koliko imena. To je naučna fantastika. Ko potura, ko stavlja ta imena – ja nemam pojma. Do ovog trenutka niko nije meni direktno došao da mi kaže: "Evo, ovaj igrač je na tržištu, možemo da ga dovedemo, šta misliš?" Sad, šta se piše, ko šta piše – time se ne bavim. Bavim se igračima i ovim timom. Mali Glas koji nam je pomagao prošle sezone, nije u treningu, dete nije spremno. Tražićemo rešenje u onome što imamo. To što se pričalo o imenima, pa se pominjale neke cifre, bože me sačuvaj! Jedini komentar: Bože me sačuvaj! – rekao je Obradović, pa nastavio:

- Neki pominju Kampaca. Da li ste videli koliko su Fenerbahče i Real Madrid nudili za njega? Da Partizan uđe u to? Pa to je napravljena priča da Partizan ima neke pare. Partizan je napravio dobru stvar jer ima fenomenalne navijače, pa smo prodali unapred sezonske karte i to nam je pomoglo da napravimo neki respektabilni budžet za nas, za nas. Inače, ja da cimam Ostoju ili Zorana i da kažem da moramo da potpišemo nekog – to mi nije padalo na pamet.

Govorili ste o lošim stvarima, ali bilo je dosta dobrih. Kako sad utiče na moral ekipe što je drugi put uzastopno odigrala dobro i izgubila u finišu? Hoćete li imati dodatni posao da ih psihološki spremite?

- Hvala na lepim rečima. Posao je uvek isti, mi nastavljamo dalje bez obzira na rezultate. Ja uvek radim isto, analiziramo utakmicu kakav god da je rezultat. Ono što je bilo negativno jeste spora igra u napadu u drugom poluvremenu, tu su nas stigli, ali smo opet smogli snage da povedemo, ali nismo sačuvali do kraja. Što se to dešava - pokušaćemo s videom i s pričom. Prodata lopta je najgora stvar, posebno kada se to desi bez ikakvog razloga. Ako hoćeš da dodaš, pa odreaguje protivnik, to može da se razume. Ovako kada nema nigde nikog, to su veliki problemi. Pokušaću da osposobim tim za četvrtak. Probaću da uradim sve da spremim ekipu.

Da li je pritisak koji osećate u Partizanu najveći u karijeri?

- Osećam veliko zadovoljstvo što sam u Partizanu. Volim Partizan, ne osećam nikakav pritisak. Dajem sve od sebe i davaću sve od sebe dok sam tu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike