Obradović analizirao Italijane: Partizan kao i uvek ide napred! (VIDEO)

17.10.2022

18:13

0

Iskusni stručnjak poziva i navijače da pomognu ekipi

Obradović analizirao Italijane: Partizan kao i uvek ide napred! (VIDEO)
IMG-8eaa9e92d33cf875e8185142d469fc51-V - Copyright KK Partizan

Košarkaši Partizana nakon dva meča na strani, konačno igraju duel Evrolige pred svojim navijačima, u beogradskoj Areni. Meč koji su pristalice crno-belih čekali pune osam godine, konačno će se odigrati u utorak uvele, a rival od 20.45 biće milanska Olimpija.

Jasno je da će šampiona Italije dočekati puna dvorana i uzavrela atmosfera u meču trećeg kola elitnog takmičenja.

- Zadovoljni i srećni smo što najzad igramo Evroligu pred svojim navijačima, pozivam ih da dođu u što većem broju i nadam se da će igrači to prepoznati, da daju svoj maksimum protiv tima koji je projektovan i ima ambicije da igra fajnal-for. Imaju sjajan roster, sjajnog trenera. Veliki izazov je ispred nas. Verujemo u svoje mogućnosti - rekao je Obradović pre početka večernjeg treninga dan pred meč.

Italijani su sezonu u Evroligi otvorili pobedom na gostovanju ekipi Asvela, ali je potom usledio iznenadni poraz od Albe.

- Mislim da svim timovima imaju problema da pronađu formu, pa tako i Milano. Govorimo o izuzetnom timu, sa jasnom filozofijom, sa tri vrlo pokretljiva igrača u reketu. Mogu da igraju različite odbrane, imaju šutere, organizatore, krilne igrače, sve to oni imaju. Kompletna ekipa - kazao je trener crno-belih, pa objasnio kako onda protiv ekipe poput Olimpije:

- Željom, moralom, borbenosti... to je recept.

Zna iskusni stručnjak šta treba popraviti u igri.

- Ima nekih trenutaka kada moramo da gradimo bolje igru. Da se uključi više igrača. Problem nam je kocentracija, korišćenje faulova van bonusa i to su neke stvari o kojima uvek razgovaramo, a najviše se radi o koncentraciji. Naravno to nije lako, ali ako želimo da napredujemo kao tim to je potrebno - naveo je Obradović, pa se dotakao i reakcije ekipe na punu dvoranu:

- Probaću da ih rasteretim i da ljudi dolaze da nam pomognu. Tako treba da shvate na taj način, a ne kao pritisak.

Na kraju, prokomentarisao činjenicu da je sezona u Evroligi otvorena sa dva poraza.

- Nema veze 0-2. Odigrali smo pet utakmica, ima još 55... kakav 0-2. Ovamo imamo 3-0... i to je to. Idemo dalje. Uvek ideš napred. Nema razloga razmišljati o nečemu što je bilo kada se igraju mečevi na svaka dva dana - završio je Obradović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike