KRAJ: Uniks-Partizan 93:70

14.10.2020

15:30 >> 17:52

0

Crno-beli poraženi na gostovanju u Kazanju u trećem kolu evropskog takmičenja

KRAJ: Uniks-Partizan 93:70
Copyright MN Press

Partizan nije uspeo da slavi u Rusiji. U Kazanju je Uniks bio bolji rival na obe strane terena i zasluženo je stigao do ubedljivog trijumfa – 93:70 (22:13, 15:19, 30:21, 26:17).

Presudan je bio početak drugog poluvremena u kojem je domaćin prelomio meč, stekao velikih 15 poena prednosti za svega četiri minuta igre (51:36) i do kraja samo dodatno uvećao razliku.

Najbolji u Uniksu bili su Ajzea Kenon (23, 4as) i Džordan Morgan (22, 8sk), dok su se u Partizanu istakli Nikola Janković sa 12 i Ognjen Jaramaz sa 11 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – KRAJ

Uniks je na kraju došao do ubedljive pobede – 93:70.

38′ – UNIKS SE VRAĆA NA “+15”

Jaramaz pogađa trojku posle polovičnih penala Mekintajera, ali je uspevaju da odbrane napad, jer je Morgan promašaj vratio u koš. Potom je Jaramaz bio polovičan sa penala, a Morgan pogodio za veliku prednost domaćina (81:66)

35′ – PROPUŠTENA ŠANSA CRNO-BELIH

Spustio je Partizan zaostatak na 10 kada je Mekintajer ukrao loptu i pogodio (71:61), ali je posle tajm-auta Uniks odgovorio mini-serijom od 4:0 i na pet minuta pre kraja vratio prendost (75:61).

33′ – UNIKS ČUVA VOĐSTVO

Nastavlja Partizan da pravi greške. Dangubić je imao loptu u rukama, Morgan mu je uzeo i zakucao, potom je Dangubić propustio priliku da postigne lake poene. Uniks čuva vođstvo na sedam minuta do kraja (71:56).

31′ – POENI MORGANA

Stefan Janković promašuje otvorenu trojku. Morgan koristi snagu, visinu i nešto nižu petorku Partizana za poene u reketu (69:53).

30′ – VELIKI ZAOSTATAK CRNO-BELIH

Tek u samoj završnici treće četvrtine se Partizan “razbudio”. Uniks ima ogromnu prednost pred poslednjih 10 minuta (67:53).

28′ – JANKOVIĆI JEDINI POENTIRAJU

Partizan ne može da nađe prava rešenja u napadu. Za sada su Jankovići jedini uspeli da dođu do poena. Prvo je Stefan iz veoma teške pozicije pogodio, da bi Nikola zatim bio siguran sa penala (64:45).

27′ – TROJKE I PROBLEMI PARTIZANA

Stefan Janković pogađa trojku, Kenon ekspresno uzvraća, posle čega i Smit daje trojku i razlika odlazi na preko 20 poena (62:40).

26′ – PEJDŽ SE MUČI

Pokušava Markus Pejdž da vrati svoj tim u igru, ali ne uspeva da dođe do poena. Do sada je dao samo jedan poen do sada. Kenon daje trojku i uvećava prednost svog tima (56:37).

24′ – PARTIZAN U MINUSU

Mekintajer kontru i lake poene prekida nesportskom ličnom. Holand je razigran, Partizan ide iz greške u grešku u napadu, a Uniks dolazi do ogromnih “+15” (51:36).

22′ – ODMAH TAJM-AUT ŠĆEPANOVIĆA

Uniks je mnogo bolje započeo drugo poluvreme. Braun pogađa, vraća dvocifrenu prednost, a Šćepanović odmah traži minut odmora. Nije to odmah dalo rezultat, Zagorac promašuje, Holand poentira (46:34).

21′ – UNIKS RASPOLOŽEN NA STARTU

Holand pogađa, nešto rizičniji pas Dangubića prolazi za Zagorca. Sergejev daje trojku (42:34).

20′ – PARTIZAN SMANJIO MINUS NA POLUVREMENU

Nikola Janković je polovičan sa penala, Mekintajer zatim krade loptu i zakucava u kontri. Kenon promašuje za tri, brza igra u tranziciji za lake poene Nikole Jankovića pod košem. Morgan uzvraća na drugoj strani (35:29). Zagorac gradi sebi poziciju i daje trojku. Kenon ide u prodor, Trifunović ga faulira i šalje na liniju penala. Kenon daje oba, Partizanu su ostale tri sekunde, Nikola Janković je proba osa pola terena, nije bio ni blizu, a Šćepanović je bio ljut na svog centra zbog toga što je on uzeo poslednji šut na poluvremenu. Uniks ima pet poena prednosti na pauzi (37:32).

18′ – JANKOVIĆ ZAKUCAVA

Holand poentira, brza akcija Partizana i lako zakucavanej Nikole Jankovića. Potom je napravio drugu ličnu, a Morgan je bio polovičan sa penala (33:24).

17′ – ENERGIJA JE TU, POENI NEDOSTAJU

Sa znatno više energije igra Partizan u defanzivi. Previše spora dodavanja u napadu im za sada prave problem sa pokušajima da doatno smanje zaostatak (30:22).

15′ – BOLJA ODBRANA CRNO-BELIH

Mika pogađa na asistenciju Pejdža, da bi Morgan uspeo da se izbori za skok u napadu i vrati promašaj saigrač u koš. Na polovini drugog kvartala Uniks ima prednost. Partizanove promene u odbrani su donele rezultat i poboljšale igru srpskog tima (30:22).

14′ – PARTIZAN UBRZAO IGRU

Partizan do poena stiže sa linije penala. Taman kada su odigrali odlično u odbrani, Mekintajer se zaleteo i promašio polaganje. Nije to kaznio Smit, da bi Mekintajer sjajno asistirao Miki za zakucavanje (28:20).

12′ – ŠĆEPANOVIĆ LJUT

Veliki broj grešaka Partizana. Kombinacija Mike i Nikole Jankovića je donela poene, da bi Braun dao prvo, promašio drugo bacanje, lopta je ostala u posedu domaćina, Braun se iskupio i tako došao do novih poena. Gordić zatim gubi loptu, menja ga Mekintajer. Šćepanović je ljut na klupi.

11′ – UNIKS RAZIGRAN

Pejdž promašuje trojku, Nikola Janković hvata loptu, ali ne uspeva da pogodi, Dangubić zatim faulira Smita na šutu za tri koji pogađa sva tri penala (25:13).

10′ – PARTIZAN U ZAOSTATKU

Gordić je polovičan sa penala. Smit, jedan od najboljih igrača Uniksa, daje četiri poena u nizu. Gordić promašuje, Klimenko pravi faul u napadu pri pravljenju bloka. Dangubić postiže prve poene na meču. Braun promašuje, Kolesnikov hvata loptu, Mika ga blokira za kraj prve četvrtine (22:13).

8′ – JANKOVIĆ PREKIDA SERIJU

Presing domaćeg tima pravi veliki problem Partizanu. Seriju je uspeo da prekine Nikola Janković lakim poenima na obruču. Potom se Jaramaz odlično postavlja i uspeva da iznudi faul u napadu Kenona (18:10).

7′ – PARTIZAN TRAŽI NAPAD, UNIKS KAŽNJAVA

Ne uspeva Partizan da pronađe put do koša. Uniks igra veoma dobro u odbrani, dok na drugoj strani kažnjavaju svaki propust. Dangubić je krenuo na pdorod, nije poentirao, a Braun pogađa pod faulom Mozlija. Pre dodatnog penala Šćepanović je tražio tajm-aut. Braun daje dodatno bacanje za prvu dvocifrenu prednost (18:8).

5′ – UNIKS VODI

Na polovini prve četvrtine domaćin ima pet poena prednosti (13:8). Jaramaz je pogodio posle prodora, ali je Kenon dao trojku u padu.

3′ – TROJKE NA OBE STRANE

Greška odbrane Partizana, Holand ostaje sam na šutu za tri i pogađa. Zagorac promašuje za tri, Stefan Janković dolazi do lopte, da bi posle “mrtve lopte” ona ostala u posedu Partizana, a Jaramaz daje trojku (5:6).

2′ – MORGAN DO POENA U KONTRI

Morgan krade loptu Mileru, pa postiže prve poene za domaći tim.

1′ – MIKA PRVI DO POENA

Prve poene na meču postigao je Mika sa poludistance. Mekintajer krade loptu, pa u kontri uspeva da iznudi faul, promašio je prvo, pogodio drugo bacanje (0:3).

17:41′ – BEZ TOMASA I ANGOLE

Šćepanović na ovom meču ne računa na Brajana Angolu i Rašona Tomasa koji nisu ni doputovali u Rusiju.

17:34′ – PRIPREME ZA MEČ

Košarkaši Partizana se pripremaju za početak utakmice u Kazanju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike