Poraz Partizana za kraj VTB Superkupa, Panter doživeo "prekid filma": Meč pun preokreta, na kraju je Uniks imao više živaca (GALERIJA)

25.09.2022

16:01

0

Okončan je pripremni period, sada sledi ono pravo

Poraz Partizana za kraj VTB Superkupa, Panter doživeo "prekid filma": Meč pun preokreta, na kraju je Uniks imao više živaca (GALERIJA)
viber_image_2022-09-25_18-14-04-340 - Copyright KK Partizan/VTB liga

Partizan je porazom završio učešće na VTB Superkupu, pošto je u meču za treće mesto izgubio od Uniksa 77:83 (23:22, 20:17, 19:21, 15:23).

U finalu igraju Zenit i CSKA Moskva.

Promenljivo su crno-beli igrali na turniru u Moskvi, gde su prvo ubedljivo pobedili Lokomotivu, a onda ubedljivo izgubili od Zenita, da bi danas igrali promenljivo.

Utakmica je bila puna preokreta, a danas je i Kevin Panter isključen zbog dve tehničke greške.

Uniks je bolje krenuo, poveo je na početku, da bi Partizan preokrenuo i na poluvreme otišao sa četiri poena prednosti. Crno-beli su posle uglavnom vodili, ali je utakmica sve vreme bila u "egalu".

Može se reći da je meč prelomio Georgi Žbanov, koji je ušao u trećoj četvrtini i odmah uspeo da isprovocira Pantera, koji ga je u jednom trenutku nervozno odgurnuo i dobio nesportsku grešku, posle čega je isključen.

Žbanov je postigao 11 poena, Džejlen Rejnolds 19, ali je koš Paritzana najviše "zatrpao" Makedonac Nenad Dimitrijević, koji je dao 30 poena, uz samo tri promašaja iz igre, odakle je ukupno šutirao 11/14.

Što se tiče Partizana, Uroš Trifunović i Janis Papapetru postigli su po 12 poena, Kevin Panter je dodao 11, a Džejms Naneli 10. Matijas Lesor je imao učinak od osam poena i 11 skokova, Balša Koprivica šest poena i šest skokova.

Partizan je tako završio pripreme za sezonu koja počinje narednog vikenda. Crno-beli u prvom kolu AdmiralBet ABA lige igraju u nedelju od 17 sati. Na redu je balkanski "klasik" protiv Cibone.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike