Dobro veče za Špance: Valensija i Baskonija zabeležile pobede pred međusobni okršaj

23.12.2020

22:16 >> 22:21

0

Autor: M. R.

Odigrane i poslednje dve utakmice 16. kola Evrolige

Dobro veče za Špance: Valensija i Baskonija zabeležile pobede pred međusobni okršaj
Copyright MN Press

Dve španske ekipe ostvarile su pobede na zatvaranju 16. kola Evrolige. Valensija je na domaćem terenu slavila protiv Himkija – 88:82, dok je Baskonija u Milanu savladala Olimpiju – 84:79.

U Italiji je španski predstavnik zabeležio sedmi trijumf u ovom takmičenju, uz osam poraza, a ima i jednu zaostalu utakmicu sa Albom (5. januar). Najzaslužniji za ovaj brejk bio je Zoran Dragić sa 16 poena i dva skoka. Pratio ga je Pjeria Henri (na slici) sa 15 poena, dve uhvaćene lopte i osam asistencija. Toni Džekiri je upisao dabl-dabl – po 12 poena i skokova. U poraženom sastavu Kevin Panter je upisao 15 poena, a srpski košarkaš Vladimir Micov nije bio u sastavu.

Pročitajte još

Olimpija posle 16. kola ima skor 9-5, uz jednu odloženu utakmicu sa Zenitom koja će biti odigrana 22. februara. U narednom kolu igraće sa ekipom CSKA u Milanu 30. decembra. Naredni izazov za Baskoniju je derbi duel sa Valensijom na domaćem terenu 29. decembra.

Kao uvod za taj španski okršaj, stigla je i pobeda tima za koji igra Nikola Kalinić. On je protiv Himkija upisao osam poena za 16 minuta. Najefikasniji je bio Martin Hermanson sa 16 poena i devet asistencija. Drugi srpski košarkaš Vanja Marinković i dalje je van pogona jer se oporavlja od operacije ramena. U poraženom rosteru najbolji je bio Erik Mekalum sa 16 poena i po tri skoka i asistencije.

Valensija deli visoko četvrto mesto sa Bajernom, imaju isti skor 10-6. Himki je poslednji na tabeli sa samo dve pobede i 14 poraza. U narednom kolu ruski tim će seriju od osam neuspeha pokušati da prekine na domaćem terenu protiv Olimpijakosa 29. decembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike