Teško je motivisati se posle tri zlata, ali smo ispisali istoriju ovog sporta! Maestro ponosan na saigrače, dominacija Srbije se nastavlja

12.09.2022

12:56

0

Stiže još jedno zlato srpskih basketaša

Teško je motivisati se posle tri zlata, ali smo ispisali istoriju ovog sporta! Maestro ponosan na saigrače, dominacija Srbije se nastavlja
Dejan Majstorović - Copyright Fiba.basketball

Basketaška srpska reprezentacija sinoć je odbranila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Gracu. Ovo je srpskom timu četvrto uzastopno zlato, a u finalu su savladali velikog rivala, olimpijskog šampiona, ekipu Letonije.

Tim u sastavu Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić, Marko Branković u junu je slavio zlato sa Svetskog prvenstva, a sada se vraćaju sa novom sjajnom medaljom.

Najiskusniji u srpskom sastavu, Dejan Majstorović, ponovo je uzeo MVP priznanje, a nakon meča sa Letonijom, govorio je o motivaciji, kako da četvrto zlato zaredom.

- Bio je ovo savršen turnir za nas – igrali smo sjajno tokom čitavog toka Evropskog prvenstva. Veoma sam ponosan na svoje saigrače. Treneri, fizioterapeuti, mi igrači – svi smo obavili sjajan posao. Ovo je četvrti put zaredom da smo prvaci Evrope. Teško je osvojiti bilo koji trofej četiri puta, srpsko nacionalno prvenstvo bi bilo jako teško osvojiti u četiri navrata zaredom, a mi smo šampioni Evropskog kupa ponovo - rekao je Dejan Majstorović.

Stručni štab srpske reprezentacije čine selektor Marko Ždero, trener Danilo Lukić, kondicioni trener Aleksandar Milošević i doktor Stojan Subašić.

- Mislili smo da je prokletstvo kada na prvat tri turnira nismo osvojili nijedno zlato, ali sada imamo ovaj sjajan niz. Ispisali smo istoriju ovog sporta. Teško je motivisati se posle tri zlata, protivnici daju 200% kada igraju protiv nas, ali mi igramo za našu državui to je nešto najveće što nam se dogodilo u životu - kazao je popularni Maestro.

Pre Graca, Srbija je prvak Evrope bila i u Bukureštu, 2018. godine, potom u Debrecinu i prošle godine u Parizu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike