Vrlo važna Pešićeva poruka: Nemojte da se pravimo važni, svašta se priča po Pragu, nama to smeta!

06.09.2022

22:01

0

Vesti o zdravstvenom stanju povređenih ćemo još čekati

Vrlo važna Pešićeva poruka: Nemojte da se pravimo važni, svašta se priča po Pragu, nama to smeta!
Svetislav Pešić - Copyright Fiba.basketball

Srbija je slomila žilavi Izrael, ali su navijači ostali zabrinuti zbog povreda Nemanje Nedovića i Vladimira Lučića, koji su u jednom trenutku izašli sa terena zbog povreda i više se nisu vraćali na njega.

To sve na već opterećen tim u kome je nekoliko igrača trenutno na poštedi. Javnost, međutim, večeras neće saznati šta je sa njima.

- Ne znam kakva je situacija sa njima, videćemo kad nas doktori obaveste. Za sada ne znamo ništa – dao je selektor jedini mogući odgovor.

Srbija je igrala promenljivo, imala je periode velikog vođstva, ali se Izrael nekoliko puta vraćao.

- Utakmica je bila teška. Izrael je odigrao sjajnu košarku, sa "svičevima", pokušali su da kontrolišu ritam, ali smo mi opet postigli 89 poena. To znači da imamo dobru ofanzivu, a kada pobedimo i damo toliko poena sve je jasno. Svaka utakmica je važna za nas, možemo da naučimo nešto.

Napad je dobar, ali odbrana…

- Znate kako, sa odbranom nikada nismo zadovoljni. Mi stvarno mislimo da je odbrana baza kompletne igre i organizovati igru protiv odbrane kakva je Izrael. Ukupno gledano, problem je bio taj što mi nismo skokove u odbrani pretvarali u kontranapade, to nam je smetalo, verovatno smo bili malo opterećeni promenama, više smo mislili na naš napad, da je najbolji napad protiv takvih odbrana kontranapad. Previše smo igrali pet na pet. To je nešto što nas ne zadovoljava. Važno je da stvaramo prednost na terenu, malo smo se opteretili sa faulovima, došle su povrede, prvo je došao tu Nedović, onda Lučić, svaka utakmica, svaki dan se nešto desi. Malo nas to poremeti, igračima to smeta.

Selektor je posle imao važnu poruku, pre svega za novinare.

- Ono što sam igračima rekao i što vama želim da kažem da ne potcenjujemo nijednog protivnika. Ostajemo skromni, ali verujemo u naše mogućnosti. Kako god vi pomislili ili mi koji vodimo ekipu, ponoviti onu utakmicu je dosta zahtevno. Vi ste videli kako je to izgledalo, da su se pojavile i neke jače ekipe ne bi mogle da nam pariraju. Ja stalno kažem nemojte previše da se puvamo i da se pravimo važni. To što vi verujete u ovaj tim i volite reprezentaciju je lepo, samo da se ne puvamo i pravimo važni ovde po Pragu i da ne očekujemo da ćemo dobijati svakog 20 razlike. Da ne budemo navijači, nego da budemo smireni i da svako radi svoj posao. Vi volite reprezentaciju, ali nemojte da pravite velika očekivanja, jer to nama ne odgovara. Da ne letimo u kosmose, jer to nama ne treba. Videli ste da u drugim grupama favoriti gube utakmice, pitajte njih zašto.

Izraelski novinari su pitali Pešića – kako je to trenirati Nikolu Jokića?

- Kao i svakog drugog igrača! To je naša pozicija, svaki igrač je isti i hoćemo da pobedimo svakoga u Pragu, hoćemo da igramo dobro u Berlinu i samo sa Nikolom Jokićem to nije moguće. Svaki tim koji hoće da pobedi nekoga treba igrača kao što su Micić, Jokić. Gudurić, Kalinić ili kao Kuridža. TIm je bitniji od Jokića, a on zna šta je njegov posao. A uz to on voli da sve saigrače učine boljim. Jer zna da možemo da uradimo nešto samo sa timskom odbranom i napadom

Nikola Kalinić je posle Izraela u šali rekao da će on imati slobodan dan šta god selektor kaže.

-Već to planiramo šta će biti, naravno da su zaslužili, ali šta to znači slobodan dan ovde, nema ovde slobodnog dana. Videćemo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike