Za mene je ovo ostvarenje sna, znao sam da ću ponovo biti deo Partizana

04.09.2022 | 12:51

Autor: 24sedam

Danilo Anđušić o Željku, ciljevima za narednu sezonu i dogovoru sa Papapetruom na svadbi zvezdaša

Copyright MN Press

Povratnik u tim Partizana, iskusni bek Danilo Ađušić kaže da mu je cilj za predstojeću sezonu da se sa crno-belima okiti titulom prvaka AdmiralBET ABA lige i da u Evroligi dođe do plasmana u Top 8 fazu. Anđušić veruje da njega i Partizan očekuju velike stvari.

Koliko je za vas bila laka odluka da se vratite u Partizan i šta je odigralo glavnu ulogu u pregovorima?

- Za mene je to bila laka odluka, jer kada vas Željko Obradović pozove lično, onda to nešto znači. Pogotovo kada je reč o najboljem treneru u istoriji evropske košarke. Razgovarali smo i on mi je rekao da me želi u timu. Partizan se ove godine vratio u Evroligu, gde mu je i mesto, posle mnogo godina. Ovaj tim je moj dom, to je tim za koji navijam od malena. Moje ambicije su vezane za ove timove, tako da je to bila laka odluka za mene - rekao je Anđušić u intervjuu za grčki portal SDNA.

MN Press
 

Gledajući na poteze koje ste napravili, koji je cilj pred novu sezonu?

- Za nas nema tajne. Želimo da idemo u plej-of Evrolige sa ekipom koji smo napravili. Izgradili smo veoma jak tim. Ne zaboravljam ni Jadransku ligu. Tamo želimo da osvojimo titulu. To su naša dva velika cilja.

Kako ocenjujete poteze koje je klub povukao ovog leta?

- Imamo sjajne igrače ovog leta i imamo odličnog trenera. Na papiru možemo da uradimo velike stvari. Sve ovo mora doći u pravo vreme ako pronađemo hemiju. Bez prave hemije ne osvajate titule. Sve nam je odlično, ali treba raditi i moramo da se pripremamo kao novi tim. Mislim da ćemo ove godine postići velike stvari.

Izašli ste iz sjajne sezone sa Monakom. Koliko vam je to pomoglo da se razvijete kao igrač?

MN Press
 

 

- Boravak u Monaku me je učinio boljim na svim nivoima. Kada dođete do plej-ofa Evrolige i na jedan dah do Fajnal fora, tada igrate dobro. Mnogo smo naučili iz poraza od Olimpijakosa, jer smo se borili da ostvarimo velike stvari. Nadam se da ću ponovo imati priliku da igram u plej-ofu Evrolige.

Prošle sezone ste imali Majka Džejmsa za saigrača u Monaku. Koliko je lako podeliti parket sa igračem poput njega?

- Igrati sa njim je veliko iskustvo. Majk je jedan od najboljih plejmejkera u poslednjih deset godina u Evropi. Za mene je bilo zadovoljstvo igrati sa njim. Uvek je lako igrati sa njim jer se protivnik fokusira na njega i imate dovoljno prostora za delovanje. Imali smo dobro partnerstvo tokom cele sezone, u čemu sam uživao.

U novoj sezoni imaćete i grčkog saigrača Joanisa Papapetrua, šta očekujete od te saradnje?

- On je neverovatan igrač. On je zaista neverovatan i može da igra na mnogim pozicijama. Može mnogo stvari, ima svestranost u igri i može da pomogne na mnogo mesta u igri. Bio je kapiten Panatinaikosa do prošle godine i to sve govori. U Evropi ga svi poštuju i velika nam je stvar što ga imamo pored sebe. Znamo se jer smo imali priliku da razgovaramo posle utakmica, a razgovarali smo i na venčanju Nemanje Nedovića. Mislim da ćemo imati veoma dobru saradnju.

U vašim prvim kontaktima sa Željkom Obradovićem, šta je to što biste izdvojili?

- On je pošten čovek. Možete razgovarati s njim o bilo čemu. On će poštovati ono što mu kažete. Ono što sam osetio tokom naših prvih kontakata je poštovanje koje je imao prema meni. Čuo sam stvari o njemu razgovarajući sa ljudima koji ga poznaju. Bio sam impresioniran njegovim karakterom, u smislu kakav je čovek. Osim toga, ne treba da govorim kakav je on trener. Njegov kurs govori sve.

Profimedia
 

Ranije ste spomenuli da ste se vratili u tim za koji navijate od malih nogu. Kakav je osećaj nositi dres tima za koji ste navijali kao dete?

- To je kliše, jer svi to govore, ali za mene je to ostvarenje sna. Gledao sam sve one sjajne utakmice sa Partizanom i uvek sam mislio da ću biti deo tima. Imati ovaj tim i one navijače na našoj strani je najbolja stvar za igrača. Oni su najbolji navijači na svetu. Osećaj je neverovatan. Treći mi je mandat u timu i uzbuđenje je slično kao i prvi put. Svi jedva čekaju da počne sezona, a i ja. Uzbuđen sam. Imam 31 godinu, ali imam adrenalin i osećaj kao prvi put.

Postoji li obaveza da morate po svaku cenu da pobedite Crvenu zvezdu ili je cilj veći?

- Za mene je važno da pobedim svakog protivnika. Veliki rival nam je Crvena zvezda, ali se ne fokusiramo na njih. Želimo da pobedimo u svim utakmicama i pokušaćemo da pronađemo načine da to uradimo.

BONUS VIDEO:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/09/01/64c4e9adb45738d81958c0da/uhd/64c4e9adb45738d81958c0da.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958c0da",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1089676_th_1662313831.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam