Partizan u Istanbulu: Rival tim koji je kupio mesto u eliti

19.10.2020

11:42

0

Autor: D. B.

Crno-beli sutra protiv Bahčešehira u Evrokupu

Partizan u Istanbulu: Rival tim koji je kupio mesto u eliti
Copyright MN Press

Kada u pročitate da košarkaši Partizana spremaju za put u Istanbul, verovatno biste pomislili da je reč o duelu protiv nekog od velikana košarke sa Bosfora.

Ipak, u gradu koji je zauvek ostao u srcima svih navijača Partizana zbog ONE trojke Aleksandar Đorđevića, crno-bele ne očekuje duel protiv Anadolu Efesa, Fenerbahčea, pa čak mi protiv Bešiktaša, Galatasaraja ili Darušafake, timova koji su proteklih decenija sinonim za basket u Turskoj.

Partizan će u 4. kolu Evrokupa za rivala imati tim koji je ove sezone debitovao na evropskoj klupskoj sceni – Bahčešehirom. Reč je o timu koji je osnovan tek 2017. godine. Praktično se nije ni takmičio u nižerazrednim, već je prvo kupila mesto Aćibadem Univerziteta zauzevši mesto u Drugoj ligi Turske. U Prvu ligu su došli 2018. godine kada se Eskišehir povukao iz najvišeg ranga. I te godine su napravili veliko iznenađenje osvojivši titulu u Kupu.

Crno-beli u Istanbulu neće računati na povređene Mozlija i Jaramaza, a trener Vlado Šćepanović izneo je očekivanja uoči puta.

– U ovom veoma teškom periodu, napornom zbog putovanja, gustog rasporeda i teških utakmica moramo pokazati karakter koji je preduslov za dobar rezultat. U ovom sistemu takmičenja gde nemate prava na grešku, gde pre svega nemate vremena za trening i pripremu utakmice, veoma je bitno biti fokusiran, sačuvati koliko-toliko pozitivne energije da se u utakmicama za koje nemate dovoljno vremena za pripremu, oslonite se na principe koji su već postavljeni. Očekujem težak duel, Bahčešehir je ekipa koja igra promenljivo, nisu do sada zabeležili pobedu, ali su namučili Uniks u Kazanju gde su izgubili u poslednjoj sekundi. Ekipa ima kvalitet i svakako treba očekivati njihovu reakciju nakon poraza i u turskom prvenstvu i u Evrokupu – jasan je Vlado Šćepanović.

U prva tri kola grupe A Evrokupa turski predstavnik je doživeo sva tri poraza, dok je Partizan na učinku od pobede i dva poraza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike