Važna promena koja će imati uticaj i na Zvezdu i Partizan

19.10.2020

12:56 >> 16:12

0

Autor: D. B.

Evroliga se oglasila saopštenjem

Važna promena koja će imati uticaj i na Zvezdu i Partizan
Copyright MN Press

Evroliga je objavila promenu pravila. Na sastanku Izvršnog odbora usvojena je modifikacija odredbi o takmičenju koja su do sada važila, a koja se tiču nedmatanja timova u Evroligi i Evrokupu koji u svojim redovima imaju igrače obolele od koronavirusa.

Evroliga menja pravila: Nema više 0:20, utakmice se odlažu

Prema novim odredbama timovi koji ne mogu da sakupe osam zdravih igrača imaće mogučnost da odlože tri meča i to ukoliko ima dovoljno raspoloživih ternima za održavanje mečeva. Ukoliko za tako nešto nema mogućnosti tim će morati da preda meč. Nijedana od do sada odloženih utakmica neće moći da bude odigrana posle 22. decembra 2020. kada je reč o grupnoj fazi Evrokupa i 23. februara 2021. godine kada je reč o mečevima u TOP 16 fazi ovog takmičenja. Što se tiče Evrolige ovi datumi su 13. april (ligaški deo) i 5. maj (plej-of mečevi).

Među mečevima u Evroligi koji su odloženi je i utakmica 4. kola između Asvela i Crvene zvezde koja je trebalo da bude odigrana prošlog četvrtka, ali zbog velikog broja inficiranih u redovima francuskog kluba do nje nije došlo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike