Oproštaj predsednika Partizana od legende srpske i jugoslovenske košarke

27.08.2022

08:04

0

Autor: 24sedam

Bata Radović je preminuo u 86. godini

Oproštaj predsednika Partizana od legende srpske i jugoslovenske košarke
Ostoja Mijailović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović oprostio se u ime KK Partizan od klupske legende i bivšeg igrača crno-belih Radovana Bate Radovića, koji je preminuo u 86. godini.

- Pre svega želim da porodici Radović u ime celog Košarkaškog kluba Partizan da izjavim saučešće. Bata Radović, naš veliki igrač i partizanovac nas je napustio, žalimo svi zbog ovog tužnog dana - rekao je Mijailović.

Radovan "Bata" Radović je bio reprezentativac SFRJ i igrač Partizana. Nosio je zastavu Jugoslavije na otvaranju Olimpijskih igara 1960. godine. Rođen je 1936. godine.

Karijeru je počeo u OKK Beogradu, a za Partizan je igrao od 1957. do 1968. godine. Odigrao je 216 utakmica, postigavši 4.188 poena, ili sjajnih 19,4 po utakmici. Iako nije bio izrazito visok igrao je na poziciji centra i važio je za odličnog košgetera i još boljeg skakača.

Kažu da nikada nije izgubio podbacivanje na početku utakmice. U derbijima protiv velikog rivala Crvene zvezde redovno je bio najbolji u Partizanu a četri puta je postigao 30 i više poena. Godinama je, zajedno sa Milošem-Miškom Bojovićem, bio duša Partizana.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike