Kari likuje: Partija za divljenje, vi se meni smejete, a moji lavovi su pobedili najbolji tim u Evropi!

25.08.2022

21:41

0

"Ne bi bilo dobro da je ovo naš maksimum"

Kari likuje: Partija za divljenje, vi se meni smejete, a moji lavovi su pobedili najbolji tim u Evropi!
SRB_vs_GRE_74 - Copyright MN Press

Pun je emocija bio Svetislav Pešić posle sjajne pobede nad Grčkom, u pravom sudaru titana. Mnogo je hvalio svoje igrače, malo se raspravljao sa novinarima, ali je konačna poruka jasna: bilo je sjajno, mora mnogo bolje!

Selektor se malo mučio u početku sa promuklošću, ali kad je našao glas, odgovarao je na svako pitanje, a bilo ih je baš mnogo.

- Pre svega, hvala našim navijačima, bila je dodatna motivacija da igramo u ovakvoj atmosferi. Sjajna utakmica sa obe strane, nisu se predavali sve vreme. Oba tima su pokazala karakter, a mislim da smo tu bili malo bolji. To je razlog što smo pobedili, uz podršku navijača, to nam je dosta pomoglo – rekao je "Kari", pa nastavio:

- Ja mislim da u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica. Nisam euforičan. Mi ćemo igrati, jer nas očekuje veliki broj utakmica, ali ovakva utakmica pred ovakvim auditorijumom, gde su praktično svi igrali i dva izuzetno jaka tima i publika. Ja sam i ranije rekao, pa se vi smejurite, vi se smejte, ali znajte, ovo je najbolja ekipa u Evropi, ona je to večeras demonstrirala! Pokazala je ono što čini jednu veliku ekipu, atletika, brzina, iskustvo, moral, koji nama nije falio, vratili su se nekoliko puta, a mi smo to sve izdržali. To znači da je i naša ekipa puna morala, što je nešto što uvek fali.

O "uzrocima pobede"?

- Mislim da je rano da se večeras daju ocene zašto smo pobedili. Obično kada izgubi, trener mora da plače i objašnjava, a što više objašnjava, to manje kaže. A niko ne pita što ste pobedili, pa evo da kažem: jedan razlog je podrška, a drugi razlog - mislim da smo mi večeras dva najbolja ili među najboljim bekovima a u Evropi, a to su Slukas i Kalates, takav posao napravili večeras… Isključili smo ih iz igre, i tako dalje. Slukas je poznat da ovakve utakmice igra na vrhunskom nivou, ali jednostavno, ovi naši momci su ga uzeli pod svoje. Tim je pobedio. Videli ste šta je Kalinić uradio, da ga ne hvalim pa posle kažu on se udvara, za 40 minuta je dao samo 6 poena, koliko piše u statistici, i sedam asistencija, kako je igrao odbranu. Videli ste i Lučić koliko se trošio i koliki su posao oni završili.

Nije Pešić propustio ni da prokomentariše ubedljivu pobedu Letonije nad Turskom, od čak 26 razlike.

- Ja sam to govorio kad smo mi igrali sa njima, pa ste se vi meni smejali. Oni su pobedili Tursku, koja će biti jedan od kandidata za medalju na Evropskom prvenstvu, a Letonija ne ide na to prvenstvo. Mi smo večeras dobili utakmicu i pored ta dva boda i pobede, igrači su videli da mogu. Odigrali su utakmicu za čestitke, za divljenje! To su moji lavovi, pravi lavovi!

Na opasku novinara da je utakmica bila ne samo kvalitetna i uzbudljiva, nego i lepa za gledanje "ako je to važno", selektor se ubacio:

- Jeste! Jeste mi važno, kako nije. Je l' vama važno?

Posle potvrdnog odgovora, usledilo je pitanje: Koliko je ova igra blizu idealnog, jer je ovo delovalo sjajno?

- Ne bi baš bilo dobro ako su ovo naši limiti. Dat je jedan maksimum iz razloga što su igrači dali ogromnu koncentraciju, potpomognuti našim gledaocima. I onda smo izvukli maksimum. Mi smo još u procesu rada, mi ako želimo da idemo u Tursku na pobedu, mi, naravno, moramo neke stvari brzo da popravljamo, a to je pre svega ta tranzicija, tu nema šta više da se kaže. Ja znam kako je u Letoniji, sa fantastičnom atmosferom, mi smo to isto tamo doživeli. Atmosfera je ne baš kao kad igraju Zvezda i Partizan, ali baš je pritisak, teško je igrati u Rigi, pogotovo kad je napadački orijentisana ekipa. Gledao sam Turke, odigrali su fantastično utakmice i protiv Slovenije što su izgubili, a mogli su da dobiju. Jedna izuzetno brza ekipa, sa praktično četiri spoljna igrača. Sa NBA igračima, izuzetno talentovanim turskim centrom i ona druga polovina iskusnih turskih igrača. Biće to izazovna utakmica, ali ono što bismo morali da uradimo da bismo uzeli sudbinu u svoje ruke, moramo da smanjimo broj poena iz tranzicije i da tu učinimo dodatni napor, da napravimo još jedan korak, da se ne predajemo u smislu da uvek možemo da stignemo da zatvorimo odbrambeno, da izađemo na šut posle penetracije na koš, što oni isto rade, penetririaju izvanredno, izbacuju kornere, ispaljuju sa 10 metara, ali imamo mi načina da to sprečimo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike