Mega zadovoljna plejmejkerom, zadržala ga još godinu dana, tim se polako sklapa

15.08.2022

14:35

0

Pozajmica je istekla, sada je zvanično igrač Mege

Mega zadovoljna plejmejkerom, zadržala ga još godinu dana, tim se polako sklapa
aleksa uskokovic - Copyright Mega MIS

Pozajmica Alekse Uskokovića Megi je istakla, ali je on potpisao novi ugovor i sada će još godinu dana nositi roze dres "malog velikog kluba"!

- Košarkaški klub Mega dodatno je osnažio tim za predstojeću sezonu pošto je Aleksa Uskoković potpisao jednogodišnji ugovor sa klubom. Uskoković je krajem prošle godine došao u klub na pozajmicu iz Crvene zvezde, a posle odličnih igara, pogotovo u drugom delu sezone, sada je i zvanično postao igrač Mege – objavio je klub.

Uskoković je za Megu u ABA ligi prošle sezone u proseku beležio 5,3 poena i po 2,8 skokova i asistencija, dok je u Superligi u proseku imao 10,2 poena, 5,3 asistencije i 3,9 skokova po meču.

Aleksa Uskoković je rođen 30. avgusta 1999. godine u Beogradu, visok je 189 centimetara i igra na poziciji plejmejkera. Posle igranja za mlađe selekcije Crvene zvezde, tri sezone je nastupao za FMP, a onda se 2020. godine vratio u Zvezdu za koju je nastupao do kraja 2021. godine kada je došao na pozajmicu u Megu.

Uskoković je nastupao i za mlađe selekcije reprezentacije Srbije, a najveći uspeh je zabeležio 2017. godine kada je kao kapiten sa juniorskom selekcijom Srbije osvojio zlato na U18 Evropskom prvenstvu u Slovačkoj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike