Vratili se Orlići - heroji! Skupili se i uradili ono što je trebalo!

25.07.2022

18:14

0

Autor: 24sedam

Na aerodromu ih je dočekao Nenad Krstić, potpredsednik KSS

Vratili se Orlići - heroji! Skupili se i uradili ono što je trebalo!
Košarkaši Srbije U20 - Copyright KSS/Nebojša Paraušić

Muška U20 reprezentacija Srbije vratila se iz Tbilisija gde je na Evropskom prvenstvu B divizije osvojila prvo mesto, bez poraza i vratila naš tim u A diviziju.

Naše momke i stručni štab na aerodromu "Nikola Tesla" u ime Košarkašog saveza Srbije pozdravio je Nenad Krstić, potpredsednik za mušku košarku.

- Veoma je važno da smo se vratili u A diviziju, gde naša košarka i pripada. Nažalost, ovi momci su morali da igraju ovo takmičenje. Hvala im pre svega što su došli, jer smo imali dosta poteškoća oko sklapanja tima. Hvala i stručnom štabu. Ovom prilikom im od srca čestitam. Svi smo verovali da će na kraju sve da bude u redu.

Ali, i sam sam se uverio da uopšte nije lako igrati protiv ekipa kakve su, recimo, Island ili Finska, pa te baltičke zemlje koje su čvrste i šutiraju dosta, igraju bez nekog pritiska. I zato još jednom čestitam našim momcima. Stvarno su napravili veliku stvar. Iskreno, da se nismo vratili u A diviziju ove godine, ne znam kako bi to sledećeg leta izgledalo. Tako da je ovo zaista velika stvar.

Vladimir Jovanović, selektor U20 reprezentacije, ujedno i novi trener Crvene zvezde po povratku u Beograd sumirao je utiske

- Najvažnije je da smo uradili ono zbog čega smo se i skupili. Vratili smo U20 reprezentaciju tamo gde ona i pripada po kvalitetu. Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim pre svega igračima i stručnom štabu na zalaganju i trudu, kao i Košarkaškom savezu Srbije koji nam je ozbezbedio sjajne uslove. Moram i da napomenem da je ovo generacija koja je napravila sjajan posao, koja je bila četvrta na svetu prošle godine i nije zaslužila da igra B diviziju. Ali, su za neke svoje vršnjake koji dolaze uradili sjajan posao.

Iako je Srbija bez poraza završila takmičenje u Tbilisiju i to sa prosečnom dvocifrenom koš razlikom, selektor Jovanović je naglasio da put do prvog mesta nije bio nimalo lak.

- Ljudi ne shvataju koliko je bilo nezgodno za igru, koliko tamo im reprezentacija koje po kvalitetu zaslužuju da budu A divizija. Mislim da smo i mi jedna od tih selekcija. U pripremnom periodu smo pobeđivali selekcije koje su se takmičile u A diviziji, neke koje su osvojile i medalju.

KSS/Nebojša Paraušić
 

Selektor je posebno podvukao.

- Ljudima je teško da shvate jer se podrazumeva da smo mi košarkaška sila, a eto igramo B diviziju. A videli ste, i to nije fraza, danas svi igraju košarku. Posebno baltičke zemlje rade sjajno sa mlađim kategorijama, i njihove seniorske reprezentacije prave sjajne rezultate. Ovo uopšte nije bilo naivno takmičenje. Posebno jer smo se mi već u četvrtfinalu ukrstili sa jednom od najboljih reprezentacija tamo - Letonijom, koja je napravila jedan kiks i došlo je do toga da umesto očekivanog finala sa njima, mi smo morali da igramo već u četvrtfinalu. Bio je zahtevno, ali momci su to izneli sve na pravi način i ja im stvarno čestitam na tome.

Pred ovim momcima su dobre karijere, želim im uspeha u budućnosti, pre svega u sezoni koja je pred nama - zaključio je Jovanović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike