Antonić za 24sedam otkrio na koje sve košarkaše Srbija ne može da računa

24.10.2020 | 11:53 >> 13:32

Autor: Milan Nastić

Orlovi desetkovani za Finsku

Copyright MN Press

Vest da bi NBA mogao da počne sezonu 22. decembra, i da bi bilo odigrano samo 72 utakmice, sigurno je obradovalo sve ljubitelje košarke u Srbiji.

Svi veruju, da bi selektor Igor Kokoškov imao na raspolaganju sve najbolje igrače za kvalifikacija za Olimpijske igre, što je do nedavano izgledalo gotovo nemoguća misija. Njegov pomoćnik Jovica Antonić u razgovoru za 24sedam istakao da je to izuzetno lepa vest, ali da je treba prihvatiti sa dozom rezerve, jer situacija u svetu se menja iz dana u dan.

Naravno da smo srećni zbog mogućnosti da NBA krene ranije i da bude odigrano manje utakmica. Nama to mnogo znači, ali i ostalim selekcijama koji imaju dosta igrača u Americi. Ali, znate i sami da živimo u vremenu gde ništa ne može da se planira i vesti se menjaju iz dana u dan. Tako da i ovu treba uzeti sa dozom rezerve – rekao je Antonić za 24sedam.

On smatra da bi Olimpijske igre izgubile smisao kada na njoj ne bi učestvovali najbolji sportisti na svetu.

– Uvek sam isticao da na Olimpijskim igrama, kao najvećoj sportskoj smotri na svetu treba da učestvuju najbolji kako sportisti, tako i košarkaši. Sve ostalo bi izgubilo smisao. Mnogo bi nam značilo kada bismo mi mogli da računamo na NBA košaraške. To nije samo dobra stvar za nas, nego i za ostale zemlje. Možete da zamislite kako bi to onda bilo kvalitetno takmičenje.

Najjača košarkaška liga na svetu NBA, mogla bi na iznenađenje svih da startuje već u decembru. Tu informaciju je prosledio novinar ESPN Adrian Vojnarovski, koji je inače izuzetan upoznat se dešavanjima u NBA.

Ali, ako je to dobra, onda mora da usledi i neka loša vest. Nju od Antonića saznajemo kada počinje da priča o “prozorima” koji počinju krajem novembra, napominjuću da definitivno neće moći da se računa na košarkaše iz NBA i Evrolige.

– Znate u kakvoj se teškoj situaciji nalazimo, mnogo problema imamo oko toga. Definitivno nećemo moći da računamo na košarkaše iz NBA, Evrolige, a postoji i mogućnost iz Evrokupa. Videćemo kako ćemo se skupiti, kako sada stvari stoje, biće dosta komplikacije. Kad se na to doda da se i nedavno Jaramaz povredio, i da se još svašta može dogoditi do tih prozora. Videćemo, dosta nepoznanica ima u ovom trenutku Ali, opet ponavljam, ni ti prozori nisu sigurni, jer vidite da se pola Evrope zatvara, tako da stvarno ne znam šta će se dešavati u narednom periodu – poručio je Antonić.

Pomoćnik Igora Kokoškova, ipak i pored svega smatra da košarka mora da se igra i da život mora da se nastavi.

– Ne sme da stane, niti život, niti košarka. Moramo da se prilagođavamo novonastalim okolnostima i da se trudimo da živimo nekako normalno. Naravno, to nije lako, ali drugačijeg rešenja nema. Košarka je dosta pogođena ovom situacijom, kao i drugi sportovi, ali moramo da idemo napred – zaključio je Antonić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam