Milutinov iz prvog reda gledao čišćenje Panatinaikosa! Printezis vratio Olimpijakos na grčki tron i otišao u istoriju!

17.06.2022

20:43

0

Autor: 24sedam

Pirejski tim potvrdio dominaciju protiv gradskog rivala

Milutinov iz prvog reda gledao čišćenje Panatinaikosa! Printezis vratio Olimpijakos na grčki tron i otišao u istoriju!
20220521mmSlukas07 - Copyright MN Press

Posle šest godina Olimpijakos se vratio na grčki tron. Pirejski tim je u finalu plej-ofa nacionalnog šmpionata „počistio“ Panatinaikos, koji je večeras u Pireju predao šampionsku krunu najvećem rivalu - 93:74 (28:26, 27:14, 8:13, 30:21).

Jednu od najboljih sezona u poslednjoj deceniji crveno-beli su krunisali na najlepši način. Trofeju Kupa Grčke i plasmanu na Fajnal-for Evrolige pridodali su najvažniji nacionalni trofej, kojim se od aktivnog igranja košarke oprostio Jorgos Printezis.

Legendarni grčki košarkaš i jedan od sinonima za Olimpijakos pozdravljen je stojećim ovacijama prepunih tribina dvorane „Mira i prijateljstva“ kada je dva minuta pre poslednjeg zvuka sirene ušao na parket, a kada se ona oglasila sa suzama u očima opisao je svoje emocije lepše i bolje nego što bi to uradio rečima.

Srpski reprezentativac i nekadašnji miljenik Olimpijakosove publike Nikola Milutinov iz prvog reda atinske dvorane pratio je šampionsko slavlje crveno-belih, koje nije uspeo da pokvari ni još jednom sjajno raspoloženi Nemanja Nedović.

 

 

Sa 16 poena u prvom poluvremenu plejmejker Panatinaikosa održavao je kakvu takvu nadu „zelenima“ da mogu da produže finalnu seriju barem za još jedan meč. Međutim, ona je iščezla u drugoj polovini druge deonice kada je domaćin furioznom serijom 23:3 došao nadomak 20 poena viška (55:38) koji su do kraja bili nedostižni za PAO.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike