(KRAJ) Burž prekinuo trijumfalni niz Partizana

30.10.2020

19:19 >> 23:26

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli poraženi od Francuza u petom kolu Evropkupa

(KRAJ) Burž prekinuo trijumfalni niz Partizana
Copyright MNPress

Košarkaši Partizana propustili su priliku da naprave pozitivan skor posle pet utakmica Evrokupa.

Burž je savladao crno-bele 89:86 u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica”, u prvoj utakmici posle više od 20 dana pauze usled velikog broja zaraženih košarkaša virusom korona.

ČETVRTA ČETVRTINA

40′ -KRAJ

Pelos je, uz Anđušića, nerešiva enigma za crno-bele, koji u 38. minutu, posle četiri vezana poena centra gostiju vode 87:71. Na kraju francuski tim je slavio 89:76.

37′ – SVE MANJE VREMENA ZA PARTIZAN

Sredinom završne deonice igra se koš za koš u 36. minutu Burž vodi 81:69. Ponovo su crno-beli propustili nekoliko prilika da uhvate rezultatski priključak.

34′ – CRNO-BELI PROPUSTILI PRILIKU DA PRIĐU NA JEDNOCIFREN ZAOSTATAK

Više od tri minuta su gosti bili bez poena, Partizan je na minus 12 promašio dva napada i bio je kažnjen poenima Dangubića s poludistance. Pejdž ubacuje trojku, ali potom Šćepanović dobija tehničku grešku posle čega Anđušić ubacuje slobodno bacanje, ali potom greši u dodavanju i baca loptu u aut.

32′ – PARTIZAN NA MINUS 12

Prve poene u četvrtoj deonici postiže Mika, koji potom ubacuje i dva slobodna bacanja. Partizan je na minus 12 u 32. minutu – 74:62.

TREĆA ČETVRTINA

30′ – BURŽ S DVOCIFRENOM RAZLIKOM ULAZI U ZAVRŠNI KVARTAL

Na kraju trećeg kvartala Burž vodi 74:58.

29′ – ANĐUŠIĆ ODBIO NALET PARTIZANA

Anđušić s dva ubačena slobodna bacanja prekida seriju Partizana 8:0, a potom srpski bek ubacuje još jednu trojku – 70:52. Pejdž poentira iz floutera, a posle odbranjenog napada, Gordić još jednom pogađa dva penala – 70:56, 29. minut.

27′ – CRNO-BELI “POKAZUJU ZNAKE ŽIVOTA”

Posle promašena dva bacanja Mike, Zagorac je napravio četvrtu ličnu grešku, a Skrab polovičnim učinkom s penala doneo gostima najvećih plus 21 – 65:44. Pejdž je trojkom prekinuo seriju gostiju 8:0, a potom je i Mekintajer bio precizan van linije 6.75. Partizan je na minus 15 u 26. minutu – 65:50. Vezali su crno-beli nekoliko dobrih odbrana, Gordić ubacuje dva bacanja i još više smanjuje razliku Francuza – 65:52, 27. minut.

25′ -BURŽ JE NA PLUS 20

Anđušić ubacuje trojku kojom vraća Buržu plus 18. Šćepanović traži minut odmora, prethodno je Pelos fauliran pod košem, i sa dva ubačena bacanja donosi gostima maksimalnih plus 20 – 64:44.

23′ – PARTIZAN DELUJE BOLJE NA POČETKU TREĆE DEONICE

Zaigrali su crno-beli znatno bolju odbranu na početku druge deonice. Gosti su bez koša nešto više od dva minuta, a poenima Zagorca prilaze na 57:44. Rašon Tomas pravi četvrti prekršaj, a Anđušić ubacuje dva bacanja – 59:44.

21′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Mika je promašio zicer na otvaranju drugog poluvremena, a potom su Anđušić i Dangubić bili neprecizni van linije 6.75. Prve poene u nastavku postiže Mika, posle dobre odbrane i presečene lopte centar Partizana zakucava – 57:42.

DRUGA ČETVRTINA

20′ – POLUVREME

Crno-beli na poluvremenu gube 57:40. U završnici druge deonice razigrao se Anđušić, ubacio je pet poena i doveo goste nadomak plus 20 (57:38), da bi poenima uz zvuk sirene za kraj druge deonice Gordić koliko toliko smanjio zaostatak. Veoma loše prvo poluvreme košarkaša kluba iz Humske, kojima bi dodatno opterećenje mogla da predstavlja treća lična greška Zagorca u završnici drugog kvartala.

18′ – CRNO-BELI NE MOGU ISPOD DVOCIFRENOG ZAOSTATKA

Pelos nastavlja da zadaje muke crno-belima. Ubacio je, za nešto više od osam minuta na parketu, 16 poena, bez promašaja (4/4 za dva, 2/2 za tri, 2/2 sl. b). Burž vodi 42:28 u 17. minutu. Mekintajer ubacuje trojku kojom je prekinuo seriju gostiju 8:0. Dve ofanzivne greške crno-belih gosti su kaznili poenima Rajta i sa dva ubačena bacanja Anđušića – 46:31.

16′ – PARTIZAN U SVE VEĆEM ZAOSTATKU

Tomas pravi faul  u napadu posle tajm auta, Pelos vezuje četiri poena i vraća gostima dvocifreni plus – 40:28.

14′ – FRANCUZI ČUVAJU PLUS

Gordić odgovara trojkom. Pelos je opet precizan van linije 6.75. Na poene Tomasa pod košem, sa dva poena je odgovorio Elen. Burž vodi 36:28 na ulasku u 15. minut meča.

12′ – BURŽ PONOVO BEŽI PARTIZANU

Na dva ubačena bacanja Elena, poenima s poludistance odgovara Mika. Pelos ubacuje trojku za Burž, koji ponovo ide na plus osam.

11′ – GOSTI ODBILI NALET PARTIZANA

Skrab i Pelos poentiraju za Burž na otvaranju druge deonice. Trifunović prekida mini seriju gostiju – 26:21.

PRVA ČETVRTINA

10′ – KRAJ PRVE DEONICE

Na kraju prve četvrtine gosti vode 22:19. Omić je vezao četiri poena za Francuze, ali je Pejdž ubacio trojku uz zvuk sirene za kraj prve deonice kojom je zadržao priključak Partizana za gostima.

9′ – “VALJAK” SVE BLIŽI

Pelos prekida seriju Partizana 7:0, ali potom Pejdž ubacuje trojku. Burž vodi 18:16.

8′ – NASTAVLJA SE SERIJA PARTIZANA

Odbranili su se crno-beli posle tajm auta, a potom je Gordić poentirao iz prodora.

7′ – VRAĆAJU SE CRNO-BELI

Partizan pravi brzu seriju 5:0 trojkom Trifunovića i zakucavanjem Mike. Gosti traže minut odmora.

6′ – BURŽ POVEĆAVA PLUS

Posle dva ubačena bacanja Mekintajera, gosti preko Anđušića (1/2 sl. b) i Omića idu na plus 10 – 16:6.

5′ – SPOR POČETAK PARTIZANA

Nisu crno-beli najbolje ušli u meč. Imaju poteškoće u ofanzivnoj igri. Za nešto manje od pet minuta igre postigli su samo četiri poena. Burž vodi 13:4 posle polovičnog učinka Pikoka s linije penala.

3′ – BURŽ BLIZU DVOCIGRENOG PLUSA

Posle tajm auta Šćepanovića Zagorac postiže poene, ali Rajt postiže poene s poludistance uz zvuk sirene za istek napada – 12:4.

2′ – GOSTI BOLJI NA POČETKU

Prve poene za crno-bele postigao je Janković posle ofanzivnog skoka. Burž vodi 10:2 posle pet vezanih poena Pikoka.

1′ – POČEO MEČ

Počeo je meč. Partizan je duel počeo u petorci Mekintajer, Dangubić, Zagorac, Tomas i Nikola Janković. Prve poene na meču postižu gosti, Kurbi je ubacio trojku. Gosti vode 5:0 posle poena Omića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike