Pelos i Anđušić srušili Partizan: Crno-beli bez šanse protiv Burža

28.10.2020

21:19 >> 21:44

0

Autor: Adam Štulić

Treći poraz izabranika Vlada Šćepanovića u Evrokupu

Pelos i Anđušić srušili Partizan: Crno-beli bez šanse protiv Burža
Copyright MN Press

Stigli su košarkaši Burža u Beograd bez prvog trenera Sava Vučevića, bez utakmice još od 7. oktobra, bez mnogo vremena za zajedničku pripremu meča sa Partizanom… Ali, uspeli su da se izdignu i nanesu crno-belima treći poraz u Evrokupu – 89:76.

Sa Slobodanom Savovićem na klupi francuski tim je ostvario drugu pobedu u Evropi, pa sada ima učinak 2-1, uz dva meča zaostatka. Izabranici Vlada Šćepanovića na polovini grupne faze imaju dva trijumfa i tri poraza, a u narednom kolu dočekuju ekipu Huventuda.

Loše izdanje crno-belih kaznio je tandem Pelos-Anđušić. Prvi je postigao 28 poena, a drugi dodao 23.

Nisu košarkaši Burža imali mnogo prilike za timski trening zbog svega što ih je zadesilo, ali su igrači Partizana znali da u takvim situacijama postoji opasnost da se ekipa osloni na svežinu i odigra veoma dobro. Tako je i bilo na otvaranju ovog susreta. Gosti su pre svega u napadu bili veoma raspoloženi i željni igre. Dozvolili su im crno-beli da se razigraju i već posle šest minuta izgrade dvocifreno vođstvo – 16:6.

Tek tad su domaći shvatili da moraju da se uozbilje i uzvrate, jer se u suprotnom neće dobro provesti. Vezali su nekoliko uspešnih napada i smanjili zaostatak na dva poena. Međutim, nalet crno-belih je bio kratkotrajan. Ogromne probleme im je pravio Pjer Pelos, koji je već do kraja prvog poluvremena skupio 16 poena za devet minuta provedenih na terenu. Omić je takođe lako dolazio do poena, kao i prva karika tima i nekadašnja uzdanica kluba iz Humske – Danilo Anđušić. Potpuno je zakazala odbrana Partizana, pa je kao posledica toga stiglo čak 57 primljenih poena za prvih 20 minuta.

Postigli su 40 i otišli u svlačionicu sa 17 poena minusa i veoma gorkim ukusom u ustima…

Znali su crno-beli da mnogo toga moraju da promene da bi se približili rivalu. Ipak, slika u Hali sportova na staru treće deonice se nije mnogo promenila u odnosu na prvi deo meča. Razlika je čak prelazila granicu od 20 poena.

Tako je bilo sve do trojki Kodija Milera-Mekintajera i Markusa Pejdža, koje su ulile nekakvu nadu da je moguće da se stvari promene. Podigli su domaći nivo energije i pokazali više želje, ali protivnik nije popuštao. Posebno Anđušić, koji je u trećoj deonici došao do svog ovosezonskog proseka od 20 poena. Pred poslednju četvrtinu bilo je 16 poena razlike.

U odlučujućih deset minuta Partizan je pokušavao da dođe do jednocifrenog zaostatka, ali im to do poslednjeg zvižduka sudije nije pošlo za rukom. Morali su da pruže ruku i čestitaju rivalu koji je kontrolisao susret od samog početka do kraja…

Crno-beli su prekinuli niz od tri pobede, jer su prethodno dobili FMP, Bahčešehir i Cedevita Olimpiju. Naredni meč igraju u subotu protiv Igokee u ABA ligi.

Partizan: Mika 12 (4sk, 3as), Miler-Mekintajer 10 (3sk, 4as), Zagorac 6, Pejdž 14 (6-4 za tri), Dangubić 6, Gordić 15 (6-1 za tri), S. Janković, Angola, Veličković, N. Janković 2, Trifunović 5, Tomas 6.

Burž: Alen 4, Benitez 2, Rajt 6, Kurbi 5, Ašćerić, Pelos 28, Pikok 8, Skrab 3, Omić 10, Deri, Daval, Anđušić 23 (4as).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike