Mega otvara 2021. duelom sa Cedevita Olimpijom: Da pokažemo da naši rezultati nisu slučajnost

31.12.2020

11:22 >> 11:47

0

Autor: M. R.

Jovanović i Tepić izneli očekivanja pred okršaj sa slovenačkim timom

Mega otvara 2021. duelom sa Cedevita Olimpijom: Da pokažemo da naši rezultati nisu slučajnost
Copyright MN PRESS

Pamtiće se u redovima Mege drugi deo 2020. godine po veoma dobrim rezultatima, timskoj energiji, odličnom radu trenera Vladimira Jovanovića… U novu 2021. ekipa ulazi sa učinkom od devet pobeda i tri poraza, a priliku da se učvrsti u gornjem domu tabele ABA lige imaće već 2. januara protiv Cedevita Olimpije (19.00, Hala sportova “Ranko Žeravica”).

Cedevita Olimpija je veoma dobar tim koji je sastavljen od iskusnih igrača sa ovih prostora koji imaju iskustva igranja ABA lige, ali i evropskih takmičenja poput Evrolige i Evrokupa – rekao je Jovanović. –  Sigurno je da imaju ambicije da ostvare dobre rezultate u svim takmičenjima u kojima učestvuju i trenutno su dobro kotirani i u ABA ligi i u Evrokupu, gde su se plasirali u Top 16 fazu. Očekuje nas veoma zahtevna utakmica, jer su oni odlična napadačka ekipa koja veoma dobro trči i šutira iz svih pozicija, posebno za tri poena. Ključ utakmice mora biti u našoj odbrani i da pokušamo koncentracijom tokom svih 40 minuta da zaustavimo taj njihov šut za tri poena, koji je jedno od njihovih najvećih oružja.

Pročitajte još

Cedevita Olimpija ima šest pobeda i tri poraza uz tri utakmice manje. Zbog istumbanog rasporeda i odloženih utakmica, namestilo se da su oba tima u prethodnom meču igrala protiv FMP. Slovenci su doživeli poraz – 91:88, a Mega je režirala neverovatan preokret i pobedila – 92:91.

– Cedevita Olimpija je ekipa koje cele sezone igra veoma dobro, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu -izjavio je u najavi susreta kapiten Milenko Tepić. – Napadački su možda i najbolji tim regionalnog takmičenja popunjen kvalitetnim igračima na svim pozicijama. Tačno se zna ko šta radi u timu, odlično su vođeni sa klupe i jedni su od glavnih favorita za plasman u plej-of ABA lige. Očekuje nas teška utakmica i moraćemo da odigramo na najvišem nivou ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog ishoda. Mi se za utakmicu pripremamo kao i protiv svakog drugog protivnika, svesni smo njihovih kvaliteta, ali ćemo pokušati da iskoristimo sve naše prednosti kako bi došli do pobede. Verujem da ćemo uspeti i protiv ovako kvalitetnog protivnika sa našom dobrom igrom da pokažemo da dobri rezultati nisu slučajnost i da se sa razlogom nalazimo tu gde smo sad.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike