Srpski derbi u Železniku: FMP dočekuje Borac

01.11.2020

19:36

0

Autor: M. R.

U ponedeljak od 21.00 utakmica petog kola ABA lige

Srpski derbi u Železniku: FMP dočekuje Borac
Copyright MN Press

U ponedeljak od 21.00 u Železniku na programu je srpski derbi petog kola ABA lige u kome će snage odmeriti FMP i Borac. Oba tima do sada imaju po jednu upisanu pobedu, pa u meč ulaze sa ogromnom željom da poprave poziciju na tabeli.

– Očekuje nas protivnik koga dobro poznajemo, kao i on nas – istakao je trener FMP Vladimir Jovanović. – Igrali smo dve utakmice u pripremnom periodu i videli smo o kakvom timu se radi. Sjajno su odigrali neke utakmice, posebno u prvom kolu protiv Partizana. Imaju ekipu koja je dugo na okupu, nekoliko iskusnih igrača, ali i mnogo igrača željnih dokazivanja. Sigurno da će doći motivisani i sa željom da pobede. Sa druge strane mi želimo da odgovorimo na sve izazove i prekinemo negativan niz. Imamo problema sa povredama nekih igrača, ali i mnogo mladih talentovanih koji mogu da nadoknade njihov izostanak.

Košarkaš FMP Ognjen Čarapić veruje da će njegov tim upisati drugi trijumf, ali zna da ga čeka teška borba.

– Svojim igrama u dosadašnjem delu prvenstva ekipa Borca je pokazala veliki kvalitet. Radi se o veoma dobroj i uigranoj ekipi. Moramo da damo maksimum energije i koncetracije da bismo dobili utakmicu, uveren sam da ćemo u tome uspeti.

Bez euforije u Čačku posle pobede protiv Partizana: Malo ko je verovao, ali igrači jesu

Borac je do sada jedinu pobedu upisao protiv Partizana, a poraze je doživeo od ekipa koje su glavni favoriti za osvajanje – Crvene zvezde i Budućnosti. Uz to ima jedan meč zaostatka jer se nije sastao sa Mornarom, zbog problema sa koronom ekipe iz Bara.

– Dobro se poznajemo sa protivnikom… FMP je odlična ekipa, sastavljena od sjajnih igrača. Predvode je odlični plejmejker Filip Čović i iskusni Sava Lešić, tako da je FMP, po mom mišljenju, trebalo da ostvari koju pobedu više u dosadašnjem delu lige. Zbog toga će biti silno motivisan da odigra odličnu utakmicu protiv nas. Ipak, imali smo mnogo vremena da se pripremimo. Dobro smo trenirali u prethodne dve nedelje, pa zbog toga imamo čemu da se nadamo.

Uzdanica Borca Uroš Čarapić zna koji je recept za pobedu u sutrašnjem okršaju.

– Mi smo protiv FMP-a igrali dve prijateljske utakmice ovog leta, jednom smo izgubili, drugi put pobedili. U drugom meču smo imali odličan šuterski dan, sve smo pogodili. Takođe, i fizički smo odgovorili protivniku na pravi način, naročito u skoku. Zbog toga želimo da upravo taj meč iz Železnika bude model po kom nam valja igrati i u ponedeljak – poručio je Uroš Čarapić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike