Filadelfija nije počistila Toronto! Reptorsi obećavaju – nije gotovo!

23.04.2022

21:35

0

Autor: 24sedam

Nijedan tim u istoriji NBA plej-ofa se nije vratio posle 3:0

Filadelfija nije počistila Toronto! Reptorsi obećavaju – nije gotovo!
Tan2022-4-23_23227166_2 - Copyright Tanjug/Chris Young/The Canadian Preš via AP

Prva metla u ovosezonskom izdanju plej-ofa NBA lige je izbegnuta. Filadeldija je imala meč loptu u četvrtom duelu u seriji sa Torontom, koji je uspeo da slavi na svom parketu i tako sačuva, zasad teoretske, šanse da se plasira u narednu rundu doigravanja – 110:102.

Pred Reptorsima je (ne)moguća misija, pošto u istoriji najjače lige na svetu nijedan tim nije uspeo da slavi u seriji koju je gubio sa 3:0. Ipak, Toronto je uspeo da napravi prvi korak ka NBA istoriji, u meču kojem je prethodila mala svečanost u vidu urečenja nagrade za rukija godine košarkašu domaćeg tima Skotiju Barnsu.

Jedan od ključnih detalja u trijumu Reptorsa bila je sjajna odbrana protiv jednog od kandidata za MVP nagradu Džoela Embida. Iako je sjajni centar postgao 21 poen, košarkaši Toronta su mu maksimalno otežali svaki šut ka košu i nema dileme da će sličnu taktiku pokušati da sprovedu do kraja serije.

Domaći su većim delom meča imali rezultatsku prednost, ali je Filadelfija konstantno „disala za vratom“ rivalu, koji je serijom 11:2 u završnici uspeo da prelomi susret u svoju korist.

Najzaslužniji za ovaj trijumf je Paskal Siakam koji je upisao 34 poena, a posebno se istakao i Geri Trent Džunior koji je dodao 24. U poraženom sastavu Harden je bio najefikasniji sa 22 poena uz devet asistencija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike