Zlatiboru iz Humske stigla prva čestitka na istorijskom uspehu!

17.04.2022

19:49

0

Autor: 24sedam

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović pozdravio pobedu Čajetinaca u Skoplju

Zlatiboru iz Humske stigla prva čestitka na istorijskom uspehu!
STJ_8884_6 - Copyright ABA liga j.t.d./Dragana Stjepanović

Najbolja košarka u regionu igra se u Srbiji. Nije to nikada bilo upitno, ali smo večeras samo dobili još jednu potvrdu te konstatacije pošto je Zlatibor u Skoplju šokirao MZT i osvojio ABA 2 ligu!

Čajetinci su do najvećeg uspeha u klupskoj istoriji stigli posle pobede u produžetku (78:73) protiv makedonskog kluba, koji je uprkos bolnom neuspehu overio povratak u elitni rang regionalnog takmičenja samim plasmanom u finalni okršaj.

Iako su Zlatiborci trijumfovali u drugom po jačini jadranskom takmičenju, to, nažalost po njih, ne znači i da će automatski igrati u elitnom društvu naredne sezone jer Srbija već ima maksimalan broj predstavnika, pa će izabranici Strajina Nedovića za mesto u AdmiralBet ABA ligi igrati protiv Mege ili Borca, u zavisnosti od toga koji će od ova dva kluba biti slabije plasiran na kraju ligaškog dela sezone.

Ovo, ipak, ne umanjuje fantastičan rezultat Zlatiboraca, kojima je, među prvima, čestitku na osvojenom trofeju uputio predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

 

 

- Iskrene čestitke KK Zlatibor na osvajanju ABA2 lige. Drago nam je da smo letos odigrali prvu utakmicu u Čajetini sa našim sportskim prijateljima - napisao je na "Tviteru" Mijailović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike