Jokić je prokleto pametan, pojede te živog! Popovič otkrio tajnu trijumfa Sparsa i odbrane na srpskom centru

06.04.2022

09:01

0

Sparsi su jedna od retkih ekipa koja je uspela da savlada Nagetse ovog proleća

Jokić je prokleto pametan, pojede te živog! Popovič otkrio tajnu trijumfa Sparsa i odbrane na srpskom centru
Tan2022-4-6_35750458_0 - Copyright Tanjug/AP

San Antonio Sparsi noćas su naneli poraz Denver Nagetsima, koji je sprečio slavlje tima iz Kolorada zbog obezbeđenog plej-ofa, bar do narednog kola.

Sparsi su jedan su od retkih timova koji je nadigrao ekipu Majkla Melouna, a slavili su sa 116:97, te su tako izborili mesto u plej-inu.

Nakon meča, Greg Popovič je komentarisao kako je bilo slaviti, uprkos sjajnoj partiji Nikole Jokića, koji je ubacio 41 poen.

- To je bio plan. Ako postigne 50, briga nas. Znali smo da je prokleto pametan kao što svi znamo. Ako počenemo sa udvajanjem, onda se pitaš da li da ga 'utrojimo'? Tamo, vamo, da li je onamo? On te onda pojede živog i svi ostali počnu da učestvuju u tome. Pa smo odlučili da ga pustimo i tako smo igrali svih 48 minuta. Umesto da jurimo gore-dole i budemo konfuzni celo veče. Tako da mislim da je plan upalio - rekao je Popovič.

Međutim, smatra da im je u pobedi pomogao i Denver.

- Mislim da nisu imali sjajnu šutersko veče. Mislim da je očigledno, ali nisam gledao statistiku. Svaki tim ima takvo veče. Sada je bilo njima. Ništa im nije funkcionisalo. Čak i na početku utakmice, promašili su tri, četiri ili pet polaganja. I mi smo to iskoristili.

Sparse čeka još jedna utakmica do kraja regularnog dela sezone, a onda duel plej-ina, verovatno sa Minesota Timbervulvsima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike