Kakav je bio Petar Skansi? Otišao je veliki čovek, nepokolebljiv, neustrašiva veličina!

05.04.2022

13:22

0

Autor: 24sedam

Damir Mulaomerović o odlasku legende

Kakav je bio Petar Skansi? Otišao je veliki čovek, nepokolebljiv, neustrašiva veličina!
IMG_20220404_191203 - Copyright MN Press

Čuveni košarkaški trener Petar Skansi preminuo je u 78. godini. Najveći trag ostavio kao selektor Hrvatske i to onog tima koji je igrao finale Olimpijskih igara u Barseloni 1992.

Povodom smrti ove legende oglasili su se mnogi, a i aktuelni selektor hrvatske košarkaške reprezentacije, Damir Mulaomerović.

- Strašno me pogodila ova vest, izgubili smo velikog čoveka i velikog trenera. Bio sam jedan od ljudi kojima je dosta pomogao u karijeri u nekim momentima, recimo kada sam otišao da igram za njega posle epizode s Cibonom, pa onda i na Olimpijski igrama u Atlanti 1996. kada me poveo. Imam dosta lepih uspomena na Peru, izgubili smo velikog čoveka... Drago mi je što smo se imali prilike videti nedavno u Opatiji, pa i sada na Kupu. Delovao mi je bolje, ali kažem, nažalost je otišla jedna veličina - rekao je Mulaomerović za Germanijak.hr.

Pa je onda nastavio...

- Uvek ću ga se sećati kao sjajnog trenera, vizionara koji se nije bojao da stavi mlade igrače u ekipu, bez obzira na datu situaciju ili važnost trenutka. Kada je trebalo da se kvalifikujemo, stavio je mene, Rimca, Sesara u reprezentaciju i to kada smo bili u teškoj situaciji. Ali bio je čovek koji je verovao u ono što radi. Imao je svoje mišljenje i jako je držao do njega. Pa čak i ta Barcelona 1997. kada smo s mladima otišli tamo, tek sada tu situaciju razumijem. Koliko je tada to bilo teško za provesti i na koji način je ona nama verovao i nije sumnjao u svoj potez ni jednog momenta, a na koncu nije ni odustao od svoje ideje. I tako ću i pamtiti Peru, bio je nepokolebljiv - rekao je Mulaomerović.

Skansi je rođen 1943. u Sumartinu, a košarku je počeo da igra u Jugoplastici. Tu je ostao do 1972. i kao igrač je postao prvak Jugoslavije 1971, nakon čega se okušao u Pezaru.

Vrlo brzo je postao i igrač i trener, što je posao koji je radio u Jugoplastici u rasponu od tri godine do 1976.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike