CSKA se ne vraća u Evroligu čak ni ako se ovo dogodi: Vatutin neće da žrtvuje navijače!

28.03.2022

15:54

0

Moskovljani su zajedno sa ostalim ruskim timovima izbačeni iz takmičenja

CSKA se ne vraća u Evroligu čak ni ako se ovo dogodi: Vatutin neće da žrtvuje navijače!
profimedia-0434651778 - Copyright Profimedia

Sa početkom nemira između Ukrajine i Rusije, vagalo se nekoliko dana kakve će sankcije biti uvedene sportistima. Evroliga je presekla, te odlučila da ruske klubove izbaci iz takmičenja.

To je sigurno najviše uticalo na skupoceni CSKA, koji svake godine ima šampionske ambicije. Povratak u takmičenje nije izvetsan, što je potvrdio i  predsednik moskovskog tima, Andrej Vatutin, u razgovoru za Meč TV.

- Da li će ruski timovi moći da se vrate u evropska takmičenja? Mislim da se to neće desiti - poručio je Vatutin, te naveo da ni prekid ratnih dejstava u Ukrajini ne bi pomogao.

- S obzirom na rusofobiju što vlada u Evropi teško mi je da zamislim da će tim koji nosi ime ruske armije, najodlikovaniji ruski tim, biti pozvan da se vrati.

Zatim je naveo da bi se ekipa ozbiljno zapitala kako da reaguje, čak i da usledi takva ponuda.

- Mislim da nam svakako ne bi dozvolili da igramo u Moskvi, na našem terenu. A onda se postavlja pitanje da li ima smisla igrati u Beogradu ili Atini. I da li treba da žrtvujemo naše navijače zarad povratka u Evroligu. Nisam siguran da bi to bila ispravna odluka - zaključio je predsednik Moskovljana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike