Vreme je za start ABA 2 lige

08.11.2020

19:48 >> 19:50

0

Autor: M. R.

U ponedeljak na Zlatiboru počinje prvi turnir drugog po rangu regionalnog takmičenja

Vreme je za start ABA 2 lige
Copyright MN Press

Došlo je vreme i za početak takmičenja u ABA 2 ligi. Prvi turnir u “balonu” počinje sutra na Zlatiboru i trajaće do 18. novembra.

Prva dva turnira će imati po četiri kola, a treći pet. Igraće se jednokružno i svaka ekipa će imati 13 utakmica odigranih. Posle toga će osam klubova učestvovati u plej-ofu, a timovi od 11. do 14. mesta će igrati plej-aut.

Pročitajte još – Sloboda odustala od ABA 2 lige: Za nas je 50.000 evra previše

U prvom kolu će u ponedeljak igrati: Sloboda Užice – Lovćen (13.00), Studentski centar – Rabotnički (17.00), Helios – Mladost (21.00). U utorak su još tri utakmice na programu: Borac Banja Luka – Sparas (13.00), MZT – Podgorica (17.00), Sutjeska – Zlatibor (21.00), a poslednja se igra u sredu: Široki – Gorica (13.00).

Sve mečeve će prenositi Arena sport.

U rosterima ovih 14 učesnika naći će se veliki broj igrača koji su od ranije poznati javnosti i igrali su i u najvišem regionalnom rangu takmičenja. Ljubitelji košarke će narednih dana na delu moći da vide lica na koja su možda i zaboravili.

Dres Zlatibora između ostalog nose Nemanja Protić, Bogdan Riznić, Dušan Kutlešić, Petar Vorkapić… Za Studentski centar će igrati Marko Tejić, za Sparse Branislav Đekić i Amar Gegić, za Slobodu iz Užica Tadija Tadić, Đorđe Pažin, Aleksa Stepanović, Jovan Vojinović… Rabotnički će predvoditi i jedan srpski košarkaš Stefan Balzamović, nekadašnji član Mega Vizure. Za Podgoricu će igrati Miloš Koprivica i Novak Musić, a boje MZT braniće Andrija Bojić. Mladi Dušan Tanasković je u sastavu Mladosti iz Zemuna, a njegov brat Nikola će nositi dres Borca iz Banja Luke, baš kao i Božo Đumić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike