Korona ušla u klub: Gorica odustala od turnira na Zlatiboru

10.11.2020

10:38

0

Autor: Milan Nastić

Pet od 12 članova zaraženo u timu iz Hrvatske

Korona ušla u klub: Gorica odustala od turnira na Zlatiboru
Copyright Promo/ABA liga

Košarkaški Gorica, zbog problema sa koronavirusom morali su da odustanu od prvog od tri turnira u ABA ligi 2 koje se održava na Zlatiboru.

Naime, igrači i stručni štab klub iz Hrvatske u skladu sa zdravstvenim protokolom odradili su neophodna testiranja, ali se ispostavilo da je pet od 12 članova pozitivno na koronu, pa je zbog virusa i propisanih uslova za ulazak u Srbiju, Gorica odlučila da odustane od balona.

– Uprkos velikoj želji i iščekivanju prvog međunarodnog iskoraka našeg kluba, zbog nemogućnosti odlaska na mesto održavanja turnira ABA 2 lige, prisiljeni smo da odustanemo od prve četiri utakmice na Zlatiboru. Verujemo da ćemo se u nastavku sezone uspešno boriti za što bolje pozicije i napredak kluba i igrača u međunarodnom okruženju. Prepoznajemo trud i ulaganja ABA lige i svih klubova i radujemo se susretu na sledećem turniru – naveli su u saopštenju iz Gorice.

Na startu prvog, od tri “balona”, igrala su dva srpska kluba uz ostvaren polovičan učinak

Čelnici ABA lige prihvatili su njihove argumente, ali i pored toga, svi rezultati Gorice na Zlatiboru biće registrovani rezultatom u korist rivala, ali će dobiti šansu da se takmiče na preostala dva tunrira koje će biti organizovan u narednom periodu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike