Budućnost šokirala Bolonju! Džikićev košarkaški čas u „Paladoci“!

01.02.2022

21:43

0

Autor: 24sedam

Podgoričani ostvarili izuzetno važan trijumf

Budućnost šokirala Bolonju! Džikićev košarkaški čas u „Paladoci“!
KK_BUDUCNOST_VOLI_-_SC_DERBY_006 - Copyright AdmiralBet ABA League/KK Budućnost

Budućnost je i drugi put ove sezone „uzela meru“ velikom Virtusu. Izranjavani italijanski velikan je u sve težoj situaciji u borbi za ostvarivanje glavnog ovosezonskog cilja – plasmana u Evroligu, ali brojni kadrovski problemi bolonjskog giganta nikako ne umanjuju veličunu podviga izabranika Aleksandra Džikića – 68:62 (19:13, 15:17, 16:17, 18:15).

Posle dva teška poraza od Ulma i Valensije, Budućnost se digla kao Feniks tamo gde se malo ko nadao. Na krilima večeras maestralnog Petra Popovića i zahvaljujući smirenosti Džastina Kobsa u odlučujućem napadu, Podgoričani su došli do velikog slavlja u legendarnoj „Paladoci“, koju Virtus nije uspeo da odbrani bez dva glavna igrača – Miloša Teodosića i Marka Belinelija.

Popović je meč završio sa 23 poena, Atić je uz devet poena imao i sedam skokova, dok su Peri i Kobs meč završili sa po osam poena. Kod domaćih, Žaite je ostvario dabl-dabl učinak (19 p, 12 sk), dok je Kordinijer dodao 16.

Nestvaran preokret ostvarila je večeras Gran Kanarija, koja je u svojoj dvorani, u španskom derbiju, šokirala Valensiju i gotovo izvesno osigurala prvo mesto na kraju grupne faze Evrokupa - 91:90 (20:18, 18:18, 19:21, 24:24, 10:9).

U potpuno izjednačenom meču, Valensija je u drugoj polovini četvrte četvrtine krenula u nezaustavljiv juriš i u 39. minutu došla do, činilo se nedostižnih, 81:73. Ipak, hrabri domaćin nije pomišljao na predaju zašta je na kraju i nagrađen preko Enisa (dvojka), Brusina (trojka) i Slotera (trojka) koji su meč odveli u dodatnih pet minuta u kojima je, sa šest poena, centralna figura bio Diop.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike