Čačanska drama sa srećnim krajem! Borac u produžetku uništio Zadar!

28.01.2022

22:08

0

Autor: 24sedam

Velika i važna pobeda za tim Marka Marinovića

Čačanska drama sa srećnim krajem! Borac u produžetku uništio Zadar!
DRL_6066 - Copyright AdmiralBet ABA liga/borac/Dusko Radisic

Ostvarili su košarkaši Borca večeras možda i najvažniju pobedu ove sezone. U sjajnom ambijentu prepune dvorane u Čačku, izabranici Marka Marinovića su u produžetku uspeli da savladaju Zadar i naprave ogroman korak ka opsptanku u elitnom rangu AdmiralBet ABA lige - 79:73 (15:15, 17:23, 15:10, 18:17, 14:8).

Izuzetno zanimljiv meč viđen je u dvorani kraj Morave. Iako izvesno nije bio najbolji, duel Borca i Zadra bez dileme je jedan od najneizvesnijih odigranih ove sezone u regionalnom takmičenju. Oba tima igrala su u velikim serijama. Borac je sa sedam uzastopnih poena krajem prvog i početkom drugog poluvremena stigao do plus sedam, da bi potom usledio veliki pad u igri domaćih, što su Zadrani iskoristili da naprave potpuni preokret (47:40, 27. minut).

I kada su svi pomislili da Borčeva kola strmoglavo jure ka provaliji, ručnu su podigli Marinković i Tomašević. Visoki centar vezao je pet poena između tri trojke mladog crnogorskog beka i za tili čas domaćin je koračao ka sigurnom trijumfu (56:49), koji je počeo da im izmiče posle serije gostiju 9:0, koju je za dve vezne trojke zaokružio Karter (58:56, 35. minut).

Kada su Junaković i Karter doneli gostima plus tri 30 sekundi pre kraja četvrte deonice dvorana kraj Morave je počela da se miri sa 11 ovosezonskim regionalnim neuspehom, međutim u jednog od heroja izrastao je tada Hanter Hejl, koji je sa četiri poena do kraja četvrtog perioda, uz jedno promašeno bacanje Dominika Mavre između njih, dao domaćinu nadu do u dodatnih pet minuta mogu do velikog trijumfa.

Šansu koja im se ukazala, Čačani su oberučke prihvatili. Razigrao se u produžetku Ilija Đoković i sa pet poena i asistencijom u prva dva minuta produžetka odveo domaćina na sigurnih 72:67, da bi posle ubačenog šuta Radovana Đokovića van linije 6.75 erupcija oduševljenja u dvorani označila početak slavlja Marinovićevih pulena.

Radovan Đoković je sa 18 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, a ispratili su ga Bojan Tomašević sa 14 poena i šest skokova, Hejl sa 13 poena i osam uhvaćenih lopti, te Todorović sa 10 poena i šest skokova. Kod Zadrana 17 poena ubacio je Trevor Tompson, dok su po 14 dodali Martin Junaković i Džastin Karter, koji je imao i 13 skokova.

AdmiralBet ABA liga - rezultati
Krka - Partizan 63:79
Split - Igokea 89:77
Borac - Zadar 79:73

Subota
19.00: Cibona - Studentski centar
21.00: FMP - Mega

Nedelja
17.00: Crvena zvezda - Mornar
19.00: Budućnost - Cedevita Olimpija

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike