Beograd ponovo domaćin F4 Evrolige?! Možda već ove godine

11.01.2022

09:30

0

Autor: 24sedam

Predlog je i zvanično poslat čelnicima elitnog takmičenja

Beograd ponovo domaćin F4 Evrolige?! Možda već ove godine
20210311mmIlustr01-1 - Copyright MN Press

Beograd bi mogao ponovo da bude domaćin završnog turnira košarkaške Evrolige. To je ideja gradskih čelnika prestonice Srbije. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je tokom gostovanja na TV Prva dodao da je već kontaktirao čelnike elitnog takmičenja. Kako je objasnio, postoji mogućnost da se desi već ove godine.

- Ja sam se u ponedeljak, u ime grada Beograda, zvanično obratio Evroligi i iskazao sam interesovanje da Beograd ove ili narednih godina bude ponovo domaćin fajnal-fora. Vi znate da smo 2018. bili domaćini i taj F4 je u Evroligi ocenjen kao najbolje organizovani tirnir. Kada pitate klubove iz Evrolige gde žele da igraju, svi će reći Beograd zato što su se dobro proveli. Imamo lepa sećanja - kazao je Vesić, uz dozu rezerve.

Tanjug/BeoInfo/Predarg Mitić
 

- Ne znam kakve su nam šanse s obzirom na pandemiju, ali pošto smo mi zemlja koja je dosta otvorena i u koju mogu svi da dođu, u kojoj sportistima ne zabranjujemo da dođu kao što se desilo sa Novakom Đokovićem. Mi smo zemlja koja pronalazimo mere između čuvanja javnog zdravlja i da normalno živimo. Mislim da nam šanse nisu male. Mislim da i ove godine imamo šanse ukoliko dođe do poremećaja i da ne mogu da održe završni turnir u zemljama gde postoje veća ograničenja. U svakom slučaju, ako ne bude ove godine biće narednih.

Mi smo ove godine domaćini Svetskog prvenstva u atletici. To je najveći medijski sportski događaj ove godine u svetu. Biće prenošeno u preko 170 zemalja od 18. do 20. marta i bilo bi lepo kada bismo bili domaćini još jednog, odnosno završnog turnira Evrolige - zaključio je Vesić.

Podsetimo, F4 Evrolige za 2022. godine planiran je da se održi u Berlinu.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike