Monako nije zaustavio Vilbekina, ali jeste Makabi! Obradović budi san o plej-ofu Evrolige!

29.12.2021

20:21

0

Autor: 24sedam

Francuski tim nastavio agoniju „ponosa Izraela“

Monako nije zaustavio Vilbekina, ali jeste Makabi! Obradović budi san o plej-ofu Evrolige!
Majk Džejms - Copyright Euroleague

Srpski trener Saša Obradović ponovo raspaljuje nadu Monaku da u debitantskoj sezoni može da se domogne plej-ofa Evrolige. Francuski tim je na svom terenu produbio agoniju Makabija i zadržao korak za ekipama koje se bore za poslednje mesto u doigravanju – 82:76 (13:15, 22:18, 21:18, 26:25).

Klub iz Kneževine nije večeras uspeo da zaustavi prvu zvezdu „ponosa Izraela“ Skotija Vilbekina, ali nedostatak podrške sjajnom beku uticao je na to da velikan iz Tel Aviva veže i osmi evroligaški poraz.

Prilično izjednačen meč odigrali su Monako i Makabi. U prvoj deonici blagu prednost imali su gosti, u drugoj je domaćin napravio preokret, da bi u finišu treće i početkom četvrte prošlosezonski osvajač Evrokupa krenuo da lomi „rivala“.

Serijom 8:2 ekipa Saše Obradovića stigla je u 32. minutu do maksimalnih 60:51, da bi u završnici meča, kada je Makabi krenuo u finalni juriš prišavši na 67:66, Bejkon i Dialo sačuvali veliki trijumf Monaku.

Dialo i Motiejunas su sa po 16 poena bili najefikasniji u pobedničkom timu, Majk Džejms je odigrao fantastičan meč, pošto je uz 12 poena imao i 13 asistencija, dok su vodeći trio u stopu pratili Bejkon (11 p) i Vesterman (10). U poraženom timu Vilbekin je postigao 31 poen, a dvocifren je bio još samo Žižić (10).

Ovo je jedini meč, od planirana četiri, koji će biti odigran večeras, pošto su dueli Fenerbahčea i Reala, Olimpijakosa i CSKA, te Olimpije i Albe otkazani zbog problema timova sa virusom korona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike