Mučila se Crvena Zvezda, Split pao u poslednjim sekundama

15.11.2020

20:07 >> 20:37

0

Autor: Milan Nastić

Crveno-beli tako ostali jedina neporažena ekipa u ABA ligi

Mučila se Crvena Zvezda, Split pao u poslednjim sekundama
Copyright Promo/Photo/ Crvena zvezda

Mučili su se košarkaši Crvene zvezde, ali su na kraju ostvarili još jedan trijumf u ABA ligi. Crveno-beli su slavili protiv Splita 78:76 (18:24, 20:18, 22:17, 18:17) u sedmom kolu regionalnlnog takmičenja, čime su i dalje jedina ekipa koja nije osetila gorčinu poraza u ABA ligi.

Činjenica da je izabarnike Saše Obradovića stigao umor, jer u poslednje vreme igrali dosta utakmica u kratkom vremenskom periodu, i to se moglo osetiti u duelu sa nezgodnim gostima.

Ipak, košarkaši Zvezde nisu dozvolili senzaciju i na kraju uspeli da slome otpor Splita i to u poslednjim sekundama meča.

Prvo je O’Brajant postigao koševa sa slobodnog bacanja, da bi Lojd presekao loptu, odmah sledeći napad postigao nove poene i tako osigurao trijumf domaćoj ekipi.

Gosti su imali šansu da barem dođu do produžetaka, prvo je Luković promašio za tri poena, a u ofanzivnom skoku do lopte je stigao Marčinković, ali nije uspeo da postigne koš za izjednačenje.

 

Obradović pred Split: Samo kroz utakmice možemo da ispravljamo greške i dižemo formu

Košarkaši Splita mnogo bolje su krenuli meč u Beogradu. Jednostavno, ušli su utakmicu bez straha, rastarećenije od domaćina, hrabro, sa mnogo više energije i najbolji pokazatelj da su bili sve vreme u vođstvu tokom prve četrvtine. Čak je pred kraj te deonice razlika bilo dvocifrena za goste (20:10).

Gosti su nastavili sa odličnom igrom, čak su i povećali prednost koja je u 12 minutu iznosila plus 13 za Split (31:18). U tom delu meča sjajni je bio Marko Luković koji je za nepunih 13 minuta postigao neverovatnih 12 koševa, a meč je završio sa 25.

Posle toga, košarkaši Zvezde zaigrali su mnogo bolje, pojačali igru u defanzivu, napravili seriju od 10:2 i tako se približili Splitu na dva poena.

Crveno-beli su imali napad za izjednačenje, ali nisu uspeli da realizuju, gosti su to iskoristili postigli koš i na poluvreme otišli sa plus četiri (42:38).

Pobeda posle 18 godina: Luković vodio Split do trijumfa u Zadru

Očekivalo se da će izabranici Saše Obardovića krenuti bolje u nastavku meča, ali opet su odlilčno krenuli gosti, sa velikom energijom, i već posle nekoliko minuta napravili seriju od 14:1, i Split se ponovo odlepio i napravili plus 14 (55:41), što je bila i najveća prednost hrvatskog tima.

Furiozna igra košarkaša Zvezde u poslednjih nekoliko minuta, uspeli su da totalno da se vrate, razlika se polako topila, da bi u poslednjoj sekundi treće četvrtine košem

Ročestija, uspela prvi put da povede (60:59) u večerašnjem meču.

U poslednjoj je bilo dosta izjednačeno, ali na kraju su domaćini uspeli da ostvare i sedmi trijumf u ABA ligi, iako se Split pokazao u odličnom svetlu.

Crvena zvezda: O’ Brajant 18, Ročesti 5, Hol 2, Volden 2, Lojd 8, Davidovac 10, Rit 6, Dobrić 7, Simonović 15, Jagodić-Kulidža 7, Simanić, Teri.
Split: Perković, Rebić, Perasović, Kedžo, Đoković 2, Marčinković 12, Šarić, Bajo 2, Čampara 3, Vranković 21, Marko Luković 25, Mesiček 11.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike