Korona "pokosila" Đenovu, šta kaže protokol?

29.09.2020

05:56

0

Autor: Adam Štulić

Prvi slučaj kolektivne zaraze virusom Kovid-19 u italijanskom fudbalu

Korona "pokosila" Đenovu, šta kaže protokol?
Copyright Profimedia

Da li je italijanski fudbal “ušao u ofsajd”? U ponedeljak uveče “čizmom” je odjeknula vest da je virus korona “pokosio” Đenovu, koja je ubrzo u zvaničnom saopštenju objavila da u klubu imaju ukupno 14 zaraženih osoba, od čega su čak 11 fudbaleri.

Ovo je prvi slučaj kolektivne zaraze u jednom italijanskom klubu, a s obzirom kako su Italijani prošli u prvom udaru opakog virusa, nikoga ne može da začudi što se među članove i čelnike Serije A uvukla panika.

Trenutno je, pored Đenove, najburnije u Napulju. Naime, Napolitanci su u nedelju u prvenstvenom meču deklasirali Đenovu (6:0), ali im je raspoloženje brzo pokvareno, jer su sada i oni u strahu od mogućeg većeg broja zaraženih članova. Čim su čuli vesti, čelnici Napolija su organizovali testiranja svojih članova i pred njima je burnih nekoliko dana, a za vikend bi trebalo da u Torinu odigraju derbi kola protiv Juventusa.

Zvanična reakcija Serije A se još čeka i trenutno nije poznato na koji način će se takmičenje nastaviti. Još čudnije je to što niko sa sigurnošću ne može da kaže šta će biti s utakmicama Đenove, pošto čelni ljudi italijanskog fudbala nisu do detalja razradili plan u slučaju kolektivne zaraze. Podsetimo, UEFA je usvojila protokol po kojem se utakmica odlaže ukoliko neki klub ima 13 zaraženih fudbalera, dok Italijani takvu gornju granicu nisu postavili.

“Grifoni” bi za vikend trebalo da dočekaju Torino, a tamnošnji mediji ističu da se, prema trenutno stanju stvari, utakmica igra u zakazanom terminu. Naravno, svi ostavljaju prostor da Serija A u narednih nekoliko dana donese drugačiju odluku, dok “Gazeta delo Sport” najavljuje mogućnost da Torino uloži žalbu i traži da se meč odigra prema planu, ukoliko bi odluka bila da se duel odloži.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike