Korak unazad crno-belih u Krasnodaru: Novo bledo izdanje i novi poraz

27.01.2021

18:21 >> 19:36

0

Autor: M. R.

Lokomotiva slavila u trećem kolu Top 16 faze Evrokupa - 74:67

Korak unazad crno-belih u Krasnodaru: Novo bledo izdanje i novi poraz
Copyright MN Press

Umesto koraka ka narednoj fazi, košarkaši Partizana su u Krasnodaru otišli korak unazad. Lokomotiva je zabeležila pobedu protiv crno-belih i tako ostala u igri za četvrtfinale – 74:67 (19:17, 18:13, 17:19, 20:18).

Posle trećeg kola Top 16 faze Evrokupa na vrhu grupe F Metropolitan ima skor 3-0, a iza su Partizan, Trento i Lokomotiva sa istim učinkom 1-2. Crno-beli će sa ruskim timom sastati i u četvrtom kolu 3. februara u Beogradu.

Iako je publika mogla u ograničenom broju da bude na tribinama dvorane u Krasnodaru, nije baš uživala u preterano zanimljivoj košarkaškoj predstavi. Saša Filipovski je imao 11 igrača u rosteru, uključujući i mladog Stefanovića, a van ekipe je ostao povređeni Rašon Tomas. Partizan je pogurao Novica Veličković, koji je kao kapiten najbolje znao koliko je bitan ovaj susret za crno-bele. Pratio ga je dobro Ognjen Jaramaz, pa je na semaforu uglavnom bio rezultatski egal tokom prve deonice.

Međutim, kako se razigrao Kraford, tako je i prednost Lokomotive rasla. U drugoj četvrtini su domaći izgradili dvocifreno vođstvo, a crno-beli su im greškama, pre svega u napadu, dodatno pomagali. S obzirom na to kako su izgledali, rezultat na poluvremenu – 37:30, bio je i povoljan za goste.

U trećoj deonici je proradio šut Markusa Pejdža, pa je zahvaljujući njegovim trojkama stiglo izjednačenje – 40:40. Vodila se izjednačena borba do same završnice ovog perioda, kad je Partizan greškama dozvolio domaćima da se ponovo odlepe na pet razlike. Kamings je pogodio trojku u poslednjem napadu, pa je Lokomotiva pred odlučujućih deset minuta vodila – 54:49.

Serijom od šest poena domaći su otvorili poslednji period. Crno-beli su postigli poene tek posle tri minuta, kada su preko Jaramaza smanjili zaostatak. Sa tribina je čak mogla da se čuje pesma Partizanovih navijača, ali nije uspela posebno da pomogne igračima na terenu. Lokomotiva je došla do maksimalnih “plus 12”, kada je trojkom odgovorio Novica Veličković. Kad je isto učinio i Jaramaz, Pašutin je morao da zatraši tajm-aut (67:62). Isti igrač je imao šansu da još približi svoj tim rivalu, ali je promašio. Kaznili su to Kuzminkas i Hervi, pa je razlika ponovo bila dvocifrena…

Novica je održavao nekakvu nadu, ali se slika do kraja nije mnogo promenila. Lokomotiva je upisala prvu pobedu u Top 16 fazi Evrokupa.

LOKOMOTIVA: Motovilov 2, Kamings 15 (4as), Kuzminkas 12, Kraford 14, Hervi 2 (5sk), Ilnitski 3, Kalinov 7, Linč 9 (5sk), Kalinietis 10 (4as), Dolinin, Martiuk, Emčenko.

PARTIZAN: Mika 2, Zagorac 8, Pejdž 12 (5sk, 4as), Dangubić 3 (7sk), Stefanović, Jaramaz 11 (6as), Veličković 15 (5sk), Perkins 3, Janković 8, Trifunović, Mozli 5.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike