Kombinacija iz Zemunela. Dva bivša fudbalera Partizana Nikola Milenković i Dušan Vlahović "briljantni" u pobedi Fjorentine

23.12.2020

22:07 >> 00:02

0

Autor: Milan Nastić

Srbi najbolji u trijumfu ljubičastih nad Juventusom u Torinu sa 3:0

Kombinacija iz Zemunela. Dva bivša fudbalera Partizana Nikola Milenković i Dušan Vlahović "briljantni" u pobedi Fjorentine
Copyright Tanjug/AP/Photo/Fabio Ferrari/

Igrao se 3. minut na stadionu “Alijanc”, domaći su razvijali opasan napad po sredini terena. Završni pas domaćih nije završio gde treba, jer je dodavanje presekao Milenković, koji je odmah u drugom dodiru sa loptom proigrao veterana Franka Riberija.

Francuz je samo nastavio akciju tako što je po “centrali” proigrao već zahuktalog Vlahovića. Njegov beg bio je prebrz za Leonarda Bonućija, a lagano lobovanje neuhvatljovo za golmana Vojčeha Šćešnijeg.

Pročitajte još

Pritiskao je Juve u nastavku, ne bi li što pre došao do izjednačenja, ali su na kraju doživeli totalni debakl. U 16. minutu su ostali sa igračem manje zbog isključenje Huana Kvardada, koji je u prvi mah za svoj preoštri start dobio žuti karton, da bi na intervenciju VAR sudija zaradio crveni karton, a “ljubičasti” su prednost iskoristili u završnici meča.

Prvo je na 0:2 povisio autogolom levi bek domaćih Aleks Sandro u 76. minutu, dok je Martin Kaseres postavio konačnih 0:3 u 81. minutu.

Vlahović je napustio teren u 75.minutu iz taktičkih razloga, ali je i za to vreme na terenu prikazao možda najbolju partiju u Seriji A.

Njegova serija pogodaka traje već treću utakmicu, s tim da je prethodna pogodio sa bele tačke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike