Kakvu poruku Novak ima za mlađe tenisere

02.02.2021

09:41 >> 09:43

0

Autor: Milan Nastić

Nole očekuju da će njih trojica dominirati još deset godina

Kakvu poruku Novak ima za mlađe tenisere
Copyright MN Press

Srbija je odlično startovala na ATP kup-u pobedom nad Kanadom sa 2:1. Najveće zasluge za to pripadaju prvom igraču sveta Novaku Đokoviću koji je u singlu uspeo da savlada Denisa Šapovalova, dok je u dublu zajedno sa Filipom Krajinovićem bio bolji od Raonića i Šapvalova, čime su naši teniseri doneli prvu pobedu za Srbiju.

– Filip Krajinović je bio ključ pobede. Igrao je fenomenalno, pogotovo što je imao problema sa leđima. Odlilčno je vraćao teške lopte, bio je u odličnom ritmu, odigrao je neke odlučujuće poene kad je bilo najpotrebnije – kazao je Đoković posle trijumfa Srbije.

Pročitajte još

Prvi reket sveta osvrnuo se i na njegov meč protiv Denisa Šapovalova, napominjući da je to bio dosta izjednačen duel i da mu mnogo znači da igra za svoju zemlju.

– Bio je to dosta egal duel. Šapovalov je uvek veliki izazazov za svakog igrača, tako i za mene. Mnogo je dinamičan, ekspozivan, i veoma talentovan igrač. Protiv mene je igrao na visokm nivou, i mnogo mi znači što sam pobedom startovao u novoj sezoni. Odličan start, pogotvo kad igraš za svoju zemlju i pobediš.

Novak Đoković je istakao da dolazi plejada novih igrača koji će biti budućnost tenisa.

– Za tenis je odlično što dolazi plejada novih talentovanih igrača. Imamo nove uspešne mlade igrače koji pokazuju hrabrost, smelost. Dolaze na najveća takmičenja, spremni da preuzmu najveće izazove igrajući sa nama koji smo već duži niz godina u vrhu. Postoji njih nekoliko koji se izdvajaju, poput Cicipasa, Zvereva, Šapovalova, Beretinija. Tenis ne traba da brine, nalazi se u sigurnim rukama. Znam koliko je teško da se probiješ do samog vrha, pogotovo da osvojiš grend slem. To vam je kao penjanje na Mont Everest. Kad stignete dotle, onda vam ogroman teret pada sa leđa. Onda ulazite u novu eru, ali pre toga moramo da se povučemo nas trojica. Mi ćemo se pobrintu da to ne bude još deset godina – našalio se Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike