Kako smanjiti dug od milijardu evra: Vratiti Nejmara na Nou Kamp i još više trošiti

01.05.2021

13:07 >> 13:44

0

Laporta spreman da se bori za Barselonu većom potrošnjom nezarađenog novca

Kako smanjiti dug od milijardu evra: Vratiti Nejmara na Nou Kamp i još više trošiti
Copyright Profimedia

Čudan koncept za izlazak iz krize ili kako će Barselona velike dugove rešiti još većom potrošnjom. Niko živ ne zna kako i zašto, ali koncept novog predsednika Barselone Đoana Laporte je da klub izvuče iz krize još većim ulaganjima u pojačanja. Prema pisanju “Mundo deportiva” Laporta je napravio prvi korak u razgovorima sa Nejmarom oko njegovog povratka na Nou Kamp.

Prvi čovek katalonskog giganta ubeđen je da to nije nemoguća misija i da bi Brazilac mogao da se vrati nazad kad već nije potpisao novi ugovor sa PSŽ. Aktuelni ugovor mu ističe u leto 2022. godine, a novi nije ugledao svetlost dana mada se o njemu pisalo još zimus.

TanjugAP Photo/Francois Mori

Barselonu i Laportu čekaju i pregovori sa Mesijem, koji je važan adut u privlačenju Nejmara na Nou Kamp. Svi ti budući razgovori sa aktuelnim zvezdama i potencijalnim pojačanjima zahtevaće nove pozajmice, jer Barselona trenutno kuburi sa finansijama i u dugovima je do guše. Procenjuje se da im razni poverioci, kao i poreski organi u Španiji traže oko milijardu evra, pa i sa te strane treba gledati odluku vođstva kluba da prihvati poziv Superlige, od koje bi došlo 500.000.000 evra kao premija za ulazak u takmičenje.

Taj pokušaj da se dođe do svežeg kapitala neslavno se završio. Laporta, međutim, tvrdi da je pronašao drugi način da dođe pola mijarde evra i da iza toga stoje investitori iz SAD. Očigledno je da ovaj iznos utvrđen kao njegov cilj i početni kapital za novi investiocni ciklus, ali se lako može desiti da to bude i kamen o vratu davljenika, koji troši poslednje atome snage da se zadrži na površini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike