Kako je teniska lepotica doživela brodolom

20.09.2020

10:45 >> 21:17

0

Autor: Milan Nastić

Ovo je priča o Ežin Bušar

Kako je teniska lepotica doživela brodolom
Copyright Profimedia

Baš ona je trebalo da bude naslednica Serene Vilijams na tronu najboljih svetskih teniserki. Imala je sve na tacni, talenat joj nije manjkao… I onda je nestala.

Gde je sada Ežin Bušar? Šta se to dogodilo sa devojkom koja je predstavljala budućnost belog sporta i kako to da nekeda peta tenisrka sveta sada mora da se bori za mesto pod suncem igrajući kvalifikacije za turnire iz serije 250.

Vratimo se na 2014. godinu kada je sve bilo idilično. Kanađanka je bila na petom mestu. Stigla je do polufinala Australijan opena i Rolan Garosa. Igrala je finale Vimbldona. Svet se divio njenom znanju sa reketom, a brojni muškarci širom planete su uzdisali očarani njenom lepotom.

I onda je usledio pad –  2015. godine bila je plasirana ispod 50. mesta na VTA listi. Doduše, pravi brodolom je stigao tokom 2018. i 2019, kada više nije bila ni među  prvih 200 igračica na svetu.

Šta je sve to uticalo, pa da Bušar nestane iz tenisa?

Razloga definitivno ima više. Očigledno da nije mogla izdržala pritisak koji joj je nametnut da mora biti najbolja na planeti. A znala je i da sama beži od tenisa. Više smo na njenim društvenim mrežama gledali na koje to destinacije ova atraktivna devojka putuje, a čini se da joj je baš to i bio osnovni cilj. Definitivno, Ežin nije marila za tenis. Postala je gotovo rijaliti zvezda.

U svemu otišla je toliko daleko da je počela da traži muškarce koji će sa njom provesti vreme dok je na turnirima kako bi joj vreme brže prošlo. Vrhunac je bio kada je sebe ponudila na aukciji. Ko plati najviše, može da bira na koji će turnir ići sa njom, uz obezbeđeno mesto u njenoj loži tokom tunira. Pored nagrade su bile i potpisani reket, a onda večera. Početna cena je bila 2.500 dolara, a pobednik je osoba koja je platila 85.000 dolara!

Kanađanka priznala da je često imala probleme zbog pojedinih provokativnijih fotografija koje je objavljivala na Instagramu. Na nekima je čak zabranila komentare fanova, jer su joj pisali sve i svašta.

View this post on Instagram

bringing this energy into 2020

A post shared by Genie Bouchard (@geniebouchard) on Jan 2, 2020 at 1:24pm PST

O tome da ni u danima najveće slave nije bila bez ispada i da nije devojka koja se plaši kontroverznih odluka svedoče i dešavanja iz 2014. i 2015. godine.

U aprilu 2014. godine odbila je da pruži ruku protivnici Alaksandri Dugleri na žrebu uoči meča sa Rumnijom u Fed kupu. Krajem 2015. godine podnela je tužbu protiv Teniskog saveza SAD pošto su tokom US Opena okliznula u svlačionici, pala i dobila potres mozga. Bušar je u tužbi navela da je posle pada pretrpela veliki bol i finansijski gubitak i pred Okružnim sudom u Bruklinu i zatražila odštetu od Teniskog saveza SAD.

Da li se i dalje pitate kako je Bušar od princeze belog sporta stigla do starlete u pokušaju? Verovatno ne bi trebalo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike