Kakav debi: Levi bek ušao u anale "plavaca"

03.10.2020

14:00

0

Autor: D. B.

Čelsi je ovog leta i to za 55.000.000 evra doveo Bena Ćivela

Kakav debi: Levi bek ušao u anale "plavaca"
Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Bila je to fudbalska bajka momka koji je rođen u engleskom gradiću Milton Kejnsu pre 23 godine. Ben Ćivel, levi bek koji je ovog leta stigao u Čelsi iz Lestera i to u transferu vrednom 55.000.000 evra iz Lestera pokazao je da vredni svaki peni.

U svom prvom nastupu za “plavce” Ćivel je uspeo da postigne prvi gol na meču protiv Kristal Palasa (4:0), a onda je i asistirao Zumi za vođstvo od 2:0. Na taj način ovaj seniorski reprezentativac Engleske postao je tek treći igrač u istoriji Čelsija koji je na debiju bio i strelac i asistent. Pre njega tako nešto su uspeli samo velejamstor fudbala Brazilac koji je igrao za Portugaliju Deko (2008) i još uvek aktivni i ubojiti španski napadač Alvaro Morata (2017).

Ćivel se upisao u klupsku istoriju i kao 23. igrač koji je na debiju postigao gol. Ono na šta bi morao da bude ponosan je da se tako nešto nije dogodilo nijednom Englezu još od Pola Hjuza koji je zatresao mrežu Derbi kauntija 1997. godine.

Dva gola na ovoj utakmici postigao je i Žoržinjo. I to onako kako se od njega i očekuje – sa bele tačke. Vezista koji je rođen u Brazilu, ali od 15. godine živi u Italiji (seniorski je reprezentativac “azura”) postigao je prvo deveti, a onda i okrugli deseti gol iz penala tokom karijere za Čelsi. Promašio je samo jedan i to protiv Liverpula prošlog septembra.

Reprezentativac Srbije Luka Milivojević dobio je poverenje trenera Kristal Palasa zamenivši Mekartija u 67. minutu utakmice, ali nije uspeo da spreči Čelsi da posle 0:0 na poluvremenu ostvari pobedu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike