Kakav apsurd! Bejl uspešniji od Ronalda, Bekama, Figa, Zidana i Raula, ali niko ne žali zbog njegovog odlaska

20.09.2020

09:38 >> 10:55

0

Autor: Jovan Terzić

Gotovo neverovatni podaci o Geretu Bejlu i Real Madridu

Kakav apsurd! Bejl uspešniji od Ronalda, Bekama, Figa, Zidana i Raula, ali niko ne žali zbog njegovog odlaska
Copyright Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Brazilac Ronaldo je za Real Madrid postigao 104 gola, Dejvid Bekam je imao 51 asistenciju u dresu “kraljevskog kluba”, Luis Figo je odigrao 245 utakmica, Zinedin Zidan kao igrač osvojio šest trofeja, a Raul podigao tri pehara Lige šampiona.

Svi oni krupnim slovima upisani su u istoriju slavnog madridskog kluba i navijači ih se rado sećaju, ali teško da se to može reći za Gereta Bejal, iako je u pomenutim dostignućima uspešniji od pomenutih!

Velšanin se juče i zvanično vratio u Totenhem, međutim, malo ko u Madridu žali zbog toga. Iako je u 251 utakmici za Real postigao 105 golova, imao 68 asistencija, osvojio 13 trofeja, od kojih četiri Lige šampiona.

Bejlov transfer iz Totenhema u Real 2013. godine prvi je devetocifren u svetu fudbala. Iznosio je 101.000.000 evra.

Reklo bi se da je iza njega fantastičnih sedam godina u Španiji, ali – daleko je od toga. Poslednjih nekoliko sezona u Realu su se maksimalno trudili da se oslobode Bejla i njegovih visokih primanja, ali je on uporno terao inat.

Navijače je posebno iritiralo to što nije pokazivao nikakvu emociju i poštovanje prema klubu (primera radi, nikada nije davao izjave na španskom iako su neki njegovi saigrači tvrdili da ga odlično razume i priča). Dešavalo se da bude povređen za klupska, ali ne i reprezentativna takmičenja. Poseban trn u oku bilo im je zapažanje koje je izneo Predrag Mijatović tokom jednog radijskog gostovanja, a koje se 31-godišnji Velšanin nije trudio da opovrgne:

-Čini mi se da je na Bejlovoj listi prioriteta prvo Vels, zatim golf, pa tek onda Real Madrid – konstatovao je nekadašnji as Madriđana i naše reprezentacije.

Ne samo da Bejl nije odgovorio na to, već je novembra 2019. Velsov plasman na EURO 2020 slavio držeći sa saigračima iz reprezentacije nacionalnu zastavu na kojoj piše: “Vels. Golf. Madrid. Tim redom”.

Posle toga jasno je bilo da se neće još dugo zadržati u Madridu…

Povratak u Totenhem značiće i ponovnu saradnju sa Žozeom Murinjom, pod čijom komandom je u Realu imao mnogo veću minutažu nego kod Zinedina Zidana.

Dogovor dva klub odnosi se na jednogodišnju pozajmicu, a onda mu predstoji još godinu dana ugovora sa Madriđanima, mada je malo verovatno da će ih provesti u dresu “kraljevskog kluba”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike