Jojićeva "lepotica" pokrenula "valjak" u Kragujevcu: Partizan maksimalan pred derbi (VIDEO)

11.09.2021

13:55 >> 16:10

0

Crno-beli slavili na Čika Dači posle preokreta

Jojićeva "lepotica" pokrenula "valjak" u Kragujevcu: Partizan maksimalan pred derbi (VIDEO)
Copyright Radost fudbalera Partizana foto: FK Partizan/M. Todorović

Fudbaleri Partizana trijumfalno su završili gostovanje na stadionu “Čika Dača”.

Iako su od devetog minuta bili u rezultatskom zaostatku, izabranici Aleksandra Stanojevića su već do odlaska na odmor uspeli da naprave preokret, da bi na samom startu drugog dela igre Rikardo overio sedmi prvenstveni trijumf “valjka” ove sezone iz isto toliko utakmica.

Dvonedeljna pauza usled reprezentativnih obaveza kao da je malo izbacila iz ritma crno-bele, koji su pomalo uspavano ušli u meč protiv izuzetno motivisanog rivala, koji je do vođstva stigao iz prve prave prilike na meču. Varjačić je dugo vukao loptu po desnoj strani, ušao je u kazneni prostor i centrirao, a na petercu je loše intervenisao Saničanin i glavom poslao loptu u svoju mrežu.

Primljeni gol, ipak, nije mnogo uticao na crno-bele, koji su nastavili da pritiskaju poslednju liniju rivala, koja je prilično lako odbijala napade beogradskog kluba sve do finiša prvog poluvremena, kada je usledio potpuni preokret,

Najpre je Jojić u 38. minutu “lepoticom” sa preko 20 metara “skinuo paučinu” iz Lekovićevog roglja, da bi 45. Holender iz odbitka doneo Partizanu vođstvo na kraju prvog dela igre.

Nastavak meča nije mogao bolje da se otvori za crno-bele. Veliku grešku napravio je Damjanac u 48. minutu, bukvalno je poklonio loptu Markoviću pred kaznenim prostorom, iskusni ofanzivac je odmah proigrao Rikarda kojem nije bilo teško da odradi ostatak posla i praktično već tada overi trijumf “valjka”, koji u četvrtak na Kipru počinje evropsku odiseju u Ligi konferencija protiv Anortozisa, a potom ga za vikend očekuje prvi ovosezonski večiti derbi na stadionu u Humskoj.

BLOG UŽIVO

90. MINUT – Meč je produžen za tri minuta. Meč je završen. Partizna je pobedio Radnički 3:1.

83. MINUT – Preti i Mening. Primio je novajlija crno-belih loptu na tridesetak metara od gola rivala, povukao je nekoliko koraka i uputio šut, ali je Leković uspeo da interveniše i izbije loptu u korner.

78. MINUT – Nove promene Stanojevića. Jojića i Rikarda zamenili su Šćekić i Lutovac.

73. MINUT – Prečka spašava Partizan. Popović je loše procenio let lopte posle centaršuta sa desne strane, “zaplivao” je u prazno, ali Kovinić sa sedam metar nije uspeo da loptu glavom smesti u praznu mrežu.

70. MINUT – Relativno je mirno u poslednjih desetak minuta na “Čika Dači”.

60. MINUT – Trostruka promena u Partizanu. Menig debituje u crno-belom dresu, zamenio je Lazara Markovića. U igri su još Natho i Terzić, a izašli su Jović i Holender.

57. MINUT – Prve promene u ekipi Radničkog. Tomića i Trifunovića zamenili su Burmaz i Kovinić.

53. MINUT – Zapretili su domaći brzo. Kapiten Kragujevčana Marko Mirić ušao je u kazneni prostor Partizana po levoj strani, prvi pokušaj je izblokirao Saničanin, a posle drugog lopta je završila daleko pored stative Popovićevog gola.

48. MINUT – GOOOL Tek što je počelo drugo poluvreme, crno-beli su postigli treći gol, strelac je Rikardo. Veliku grešku napravio je Damjanac, bukvalno je poklonio loptu Markoviću pred kaznenim prostorom, iskusni ofanzivac je odmah proigrao napadača kojem nije bilo teško da odradio ostatak posla.

46. MINUT – Počelo je drugo poluvreme. Na pauzi nije bilo promena u odnosu na početak meča.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Posle tri minuta nadoknade vremena, završeno je prvo poluvreme. Partizan posle preokreta vodi 2:1.

45. MINUT – GOOOL Partizan vodi, strelac je Holender. Nije prošlo ni 60 sekundi od kako se našao u prilici, a mađarski reprezentativac je doneo vođstvo Partizanu, sprovevši u mrežu odbitak Lekovića, posle šuta Živkovića, iskosa sa desne strane.

44. MINUT Prilika za crno-bele u finišu prvog poluvremena. Posle povratne lopte Živkovića, Holender je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola.

42. MINUT – Prvi žuti karton na meču dobio je Aleksa Damjanac.

38. MINUT – GOOOL Partizan je izjednačio, golčinom Miloša Jojića. Dugo je tekao napad crno-belih, domaći su na trenutak otklonili opasnost, ali su izgubili loptu na tridesetak metara od svog gola, ona je došla do iskusnog veziste koji je primio, napravio korak i snažno šutirao malo iskosa sa desne strane, pogodivši Lekovićev gornji ugao.

34. MINUT – “Zakuvalo se” malo na stadionu u Kragujevcu. Posle centaršuta Jojića sa desne strane, Marković je šutirao glavom sa desetak metara. Lopta je na putu ka golu, po mišljenu crno-belih zakačila u ruku jednog fudbalera domaćih, usledili su žestoki protesti, ali glavni arbitar meča nije dobio instrukcije iz VAR sobe, tako da je meč ubrzo nastavljen.

30. MINUT – Isteklo je pola sata igre na “Čika Dači”, domaći vode od devetog minuta autogolom Saničanina. Crno-beli imaju veći posed lopte, ali dosad nisu imali ozbiljniju priliku za izjednačenje.

23. MINUT – Pritiskaju crno-beli poslednju liniju Kragujevčana, ali zasad ne uspevaju ozbiljnije da ih ugroze.

15. MINUT – Od starta meča Partizan ima blagu terensku inicijativu, ali nema prevelikih uzbuđenja pred golom domaćina u prvih 15 minuta meča.

9. MINUT – GOOOL Vodi Radnički. Varjačić je dugao vukao loptu po desnoj strani, ušao je u kazneni prostor i centrirao, a na petercu je loše intervenisao Saničanin i glavom poslao loptu u svoju mrežu.

1. MINUT – Meč je počeo, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Radničkog.

Radnički: Leković, Lakićević, Damjanac, Dragutinović, Varjačić, Ilić, Vidović, Filipović, Trifunović, Mirić, Tomić. Trener: Vladimir Radenković.

Partizan: Popović, Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Marković, Holender, Jović, Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike