Jedan od najvećih rivala Novaka Đokovića ne može u Melburn

14.01.2021

10:51 >> 10:52

0

Autor: D. B.

Čovek koji je pokazao tokom karijere da ume da igra protiv najboljeg na svetu ima veliki problem

Jedan od najvećih rivala Novaka Đokovića ne može u Melburn
Copyright Profimedia

Endi Mari na kraju možda neće zaigrati na Australijen openu!

Nekada veliki rival Novaka Đokovića bio je pozitivan na koronavirus i postoji šansa da se ne pojavi na prvom gren slemu sezone. Teniser iz Škotske ne nalazi u samoizolaciji, ali se nada da će uspeti da se dočepa Melburna i da će ipak uspeti da zaigra na turniru za koji je dobio specijalnu pozivnicu.

Mari je trebalo da se ukrca na jedan od 18 čar-tera kojima se teniseri prebacuju sa nekoliko lokacija na svetu u Australiju, ali nije u toj nameri uspeo zbog toga što je bio pozitivan na PCR testu.
Trostruki osvajač gren slema i petostruki finalista na Australijen openu, nije imao sreće kao Amerikanac Tenis Sandgren.

Naime, ovaj igrač se našao u avionu iako je imao dva pozitivna testa. On je prvo objavio tokom ponedeljak da je pozitivan na PCR testu i da neće igrati u Melburnu, ali onda je usledio ogroman preokret. I neposredno pre leta Sandgren je bio nalaz da je negativan i našao se na leti za Melburn.

Pročitajte još

– Igračima je dozvoljeno da uđu u Australiju zbog Australijen opena samo ako dobiju negativan test pre poletanja ili ako su oporavljeni slučajevi uz diskreciju vlade Australije. Svako ko želi da uđe u Australiju a ranije je bio pozitivan mora da dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju da se oporavio i da više nije zaražen. U slučaju Tenisa Sandgrena koji je bio u samoizolaciji, a prethodno je bio pozitivan krajem novembra medicinski karton je morao biti pregledan od strane nadležnih. Posle te provere mu je dozvoljeno da leti – navodi se u saopštenju Australijen opena.

Sve tenisere po dolasku u Australiju očekuje obavezni dvonedeljni karantin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike