Jaka poruka Nemanje Matića: Vreme je!

16.04.2021

08:19

0

Autor: D. B.

Vezista Mančester junajteda obradovao je armiju navijača

Jaka poruka Nemanje Matića: Vreme je!
Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Trofej koji je Mančester junajted osvojio u Ligi Evrope u sezoni 2016-2017 danas deluje kao davna prošlost, iako je ta taj pehar unet u trofejnu salu na “Old Trafordu” relativno skoro. Za navijače “crvenih đavola” posebno pošto je to i poslednji trofej koji su osvojili.

Ova generacija igrača slavnog engleskog tima na pravom je putu da krene ka još jednom.  Iz dvomeča protiv španske Granade, Junajed je izašao na najbolji mogući način, sa dve pobede i ukupnim rezultatom 4:0. Sledeća prepreka je Roma, koja je uspela da u mečevima prepunim bure eliminiše Ajaks, a čiji su članovi momci koji su učestvovali u osvajanju Lige Evrope 2017. godine u crvenom dresu Mhitarijan i Smoling.

Jedini preostali srpski fudbaler u završnici Lige Evrope biće Nemanja Matić, a vezista Mančester junajteda ima jasnu predstavu šta želi od nastavka takmičenja.

Mislim da je vreme da se plasiramo u finale i da osvojimo ovaj trofej. Put do njega će biti težak. Poštujemo Romu, znamo da su dobar tim, da imaju odlučnog trenera i da su veliki klub. Biće interesantno, ali verujemo u naš kvalitet. Želimo da igramo u velikom finalu, želimo da donesemo trofeje na “Old Traford”. Ovaj klub to zaslužuje – bez iakve dileme objašnjava bivši reprezentativac Srbije i dodaje: – Biće to velika utakmica. Srećno smo što možemo da igramo protiv jednog od top klubova u Evropi. Spremni smo i srećni.

Matić ima iskustvo igranja finala Lige Evrope, pošto je sa Benfikom bio u ovoj situaciji 2013. godine. Ono što ne krije je da u Mančesteru raste samopouzdanje posle eliminacija Real Sosidijeda, Milana i Granade.

– Protiv Granade smo morali da čuvamo samopouzdanje do poslednjeg momenta. Naravno da su nam pravili probleme, pa to je tim koji ima odlične igrače i igraju dobar fudbal, ali smo apsolutno zaslužili da se nađemo u polufinalu. Držali smo stvari pod kontrolom. Jako sam zadovoljan reakcija svih igrača i sada možemo da počnemo da mislimo o sledećem meču.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Iskusni vezista je imao i posebnu poruku za napadača Edinsona Kavanija koji zna kako se osvajaju trofeji.

Pročitajte još

On je veliki profesionalac. Klinci koje imamo u sastavu mogu mnogo da nauče od njega svakim danom. Veliko ime u svetu fudbala koji iz dana u dan pokazuje zbog čega je to tako. On je jako važan igrač za Mančester i biće tako do kraja sezone – zaključio je Matić govoreći o Urugvajcu koji je doveo u vođstvo “crvene đavole” protiv Granade u šestom minutu utakmice.

Prvi mečevi polufinala Lige Evrope igraju se 29. aprila. Mančester će biti domaćin Romi, dok će Viljareal ugostiti Arsenal. Revanši su zakazani za 6. maj, a finale će se igrati 26. maja u Gdanjsku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike