Iz zavičaja svih Đokovića dolazi vest koja će obradovati Noleta pred istorijski meč sa Zverevom

10.09.2021

10:23 >> 10:46

0

Odbornici u Nikšiću odlučili da podrže inicijativu gradonačelnika Marka Kovačevića

Iz zavičaja svih Đokovića dolazi vest koja će obradovati Noleta pred istorijski meč sa Zverevom
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia)

Odbornici Skupštine opštine Nikšić odlučili većinom glasova da najbolji teniser sveta Novak Đoković bude proglašen za njihovog počasnog građanina.

Incijativa da se ovo značajno priznanje dodeli Noletu potekla je od prvog čoveka grada Marka Kovačevića, da bi posle inicijative gradonačelnika većinom glasova taj predlog podržala i Komisija za dodelu javnog priznanja – počasni građanin.

Kako javlja portal “in4s” u izglasavanju ovog priznanja ruke su podigli odbornici Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore i GP URA.

Đokovići potiču iz Jasenovog polja, mesta nadomak Nikšića, odakle se Novakov deda Vladimir preselio u Kosovsku Mitrovicu. Starine iz tog kraja kažu da su Đokovići potomci Đoka Damjanovića iz Čeva, pokraj Cetinja, koji je bežeći od krvne osvete Turaka 1730. godine došao u ovo mesto pored Nikšića.

Slavni potomak se pre nekoliko godina odužio zavičaju Đokovića u Crnoj Gori učestvujući u izgradnji nove crkve Arhangela Mihaila.

Novak večeras, u 01.00 sat posle ponoći sastaje sa Zverevom u finalu pre finala na US openu. Pobednik ovog meča u nedelju igra sa boljim iz duela Madvedeva i Alijasima. Ukoliko trijumfuje na US openu, Novak će ući u istoriju svetskog tenisa kao prvi igrač koji je posle Roda Lejvera i njegovog podviga iz ’69. osvojio “zlatni slem”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike