Imao je ponude iz Grčke i Nemačke: Mladi centar iz Beograda stigao u Čačak

27.07.2021

20:24

0

Ugovor na godinu dana

Imao je ponude iz Grčke i Nemačke: Mladi centar iz Beograda stigao u Čačak
Copyright MN Press

Marko Pecarski je novi košarkaš Borca. Ugovor je potpisan na godinu dana, a sve je ozvaničeno i na sajtu kluba iz Čačka.

– Borac započeo je sa sklapanjem tima za narednu sezonu, u kojoj će po drugi put u svojoj prebogatoj istoriji učestvovati u ABA ligi. A prvo pojačanje ovog leta je niko drugi do Marko Pecarski, doskorašnji član FMP-a.

Mladi centar je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijih igrača u Srbiji, ali i čitavoj Evropi. On je pre dve godine bio najbolji strelac Svetskog prvenstva u Heraklionu, kao i MVP Evropskog prvenstva u Rigi godinu dana ranije.

Posle sjajne prošle sezone Pecarski je odlučio da nastavi karijeru u čačanskom Borcu. Iako je imao ponude iz Grčke, Nemačke i još nekih klubova iz ABA lige, on je odlučio da stavi paraf na ugovor sa Čačanima – navedeno je u saopštenju.

 

Pecarski je drugo pojačanje Borca, računajući Lautara Lopeza, koji je u klub stigao pred početak prošlosezonske Superlige.

– Dolazak Marka Pecarskog u Borac predstavlja drugo pojačanje po redu. Da podsetim, pred početak Superlige kod nas je stigao Lautaro Lopez, odlični plejmejker. Hteli smo da ga proverimo i uverimo se kakav kvalitet poseduje. On se dopao stručnom štabu, tako da smo produžili saradnju na još godinu dana.

Pecarski će, nema sumnje, predstavljati bitan šraf u budućem timu Borca. Želimo da dokažemo da smo sposobni da stvaramo igrače reprezentativnog kalibra. Pecarski je već bio u nacionalnoj selekciji, a nadam se da će ponovo biti. Imali smo veliku želju da ga dovedemo u svoje redove. Iz našeg ugla gledano, on je najbolji izbor. Imamo cilj da sklopimo respektabilan tim za ABA – izjavio je predsednik kluba Predrag Pantović.

pročitajte još:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike